Zdenka píše:Citace z vlákna Catasetum schmidtianum:
No, já bych fakt vodu ještě nedávala. Ten výhonek se uleje. V tomhle stadiu je rozumné přivázat starou pahlízu na klacek a zapíchnout do substrátu tak, aby byla těsně nad ním a mladý výhon taky. Pak počkat, až se kořeny zanoří samy do substrátu a budou mít aspoň tak 7 - 8 cm. Pak začít zalévat. To je podle mé zkušenosti.
Co pak následovalo, je možno si v příslušném vlákně přečíst.
Je mi fakt líto, že nějak i s odstupem doby nechápete o co v té konfrontaci názorů kterou zmiňujete šlo
Já jak v předchozím příspěvku, tak tenkráte rozporuji zejména to, že by se mělo na sucho čekat až kořeny dosáhnou 7cm a do té doby nerosit ani nevlhčit substrát. Na té mini rostlince Catasetum denticulatum mám kořínky cca 1cm a už je rosím. Nesmí se voda ale dostat mezi listy. Další dohady byly jestli ustřihávat nebo neustřihávat kořeny před obdobím dormance, kde jste vytrhla z kontextu mou citaci při přesazování a dokazovala tím, že něco jiného dělám a něco jiného píši.
Myslím, že všem už je jasné že já prostě u slabé rostlinky Catasetum xy, která koření rosím už centimetrové kořeny které raší a neustřihávám staré kořeny u velkých rostlin před dormancí!!! Dokonce jsem rosil přípravkem Sviton Plus se kterým mám dobrou zkušenost.
V ničem o čem byla ta stará diskuse jsem názor nezměnil. To, že nějak musím uchytit starou pahlízu a že ji nezahrabu do piniovky a nezaliji, když není celá ale torzo, je snad jasné a také jsem to nikomu jinému nikdy nedoporučoval.
Já jsem si myslel, že je to za námi, ale teď z toho mám pocit, že stále číháte až budete moci ukázat všem, že Vy jste ta co měla pravdu. Skoro si myslím, že účastníky tohoto fóra podceňujete, když si myslíte že si již tenkráte neudělali vlastní názor na celou diskusi. Tak trochu mi přišlo líto, že někteří kvůli kamarádství zahodili objektivitu a stavěli se na stranu nesmyslných důkazů a obvinění. To že samamalo rosil a kořeny už mu lezou z košíku je Vám také jedno protože Vám více než o to Catasetum schmidtianum jde o to, kdo bude mít na tomto fóru na vrch. Tenkráte, jsem tu diskusi ukončil v duchu přísloví "moudřejší ustoupí" což jak vidno jste nerozdýchala do dnešního dne
Je mi líto, že to takhle natvrdo musím napsat ženě, ale hlupáka ze sebe dělat nenechám!