Identifikace škůdce/roztoče
Identifikace škůdce/roztoče
Dobrý den, prosím o identifikaci broučků/roztočů. Před 1,5 měsícem jsme si zařídil terárium resp. Orchidárium. Mám zde automatické rosení, trvalou vlhkost mezi 80-95%, teplotu v rozmezí 21-22°C. Před pár dny se mi v teráriu objevili malí drobní broučci, lezou po všem i po stěnách a zdá se že mi požírají zdravé rostlinky, konečky listů zdravých rostlinek (silné a zdravé kořeny) zcela chybí. Zkoušel jsme Mospilan, ale bez úspěchu. Netuším co jsou zač, tyto potvůrky a prosím o jakoukoliv radu jak na ně (jaký přípravek). Moc děkuji za radu.
Re: Identifikace škůdce/roztoče
Vemte silnou lupu a spočítejte nohy. 
A pomuže to??lipo píše:Vemte silnou lupu a spočítejte nohy.
Ukáže to směr, aspoň myslím. Dospělý roztoč má 4 páry nohou a brouk 3skam píše:A pomuže to??lipo píše:Vemte silnou lupu a spočítejte nohy.
Na svilušky, které mají 4 páry nohou, je dobrý Vertimec. Hmyz má tři páry a používají se jiné přípravky. Tak proto.
Taky nafoťte požerky, tedy okousané konce. Svilušky sají, tak to asi nejsou, ale na brouka to nevypadá.
Taky nafoťte požerky, tedy okousané konce. Svilušky sají, tak to asi nejsou, ale na brouka to nevypadá.
Zdravím, podařilo se mi tuhle "škodnou" nafotit trochu lépe. Jinak včera definitivně sežrali další rostlinku, zbyly jen kořeny, z listů zbyly jen hnědé okraje a střední tuhá část.
Vypadá to, že roztoč má 4 páry nožiček. Tak a co dále?
Děkuji
Během včerejška zařvala další květina. Navíc mi prasklo dno Orchidária, když se daří tak se daří. Rostlinky mají zdavé kořeny, z lístků zbydou jen šedočerné kraje, středový stonek a blána z obalu lístku. Fotku dodám dnes večer.
Takto vypadá sviluška, nemá na zadečku štětiny. https://theinquisitiveanystid.wordpress ... bad-mites/
Připadá mi to na červce, jen ty štětiny jsem u svých červců neviděla.