Chcíplinky?
Chcíplinky?
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,jetli se oplatí si koupit z obchodu takove ty chcíplinky Phalu-jestli se to dá ještě nějak zachránit?! U nás v obchodě prodávají za 50kc, maji vetsinou zhnile kořeny. Předem děkuji za rady a názory.Přeji krásný zbytek dne všem 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chcíplinky?
Hodně záleží na jednotlivých rostlinách. Někdy se za ty peníze dají sehnat slušné odkvetlé rostliny jindy prakticky mrtvolky. I přesto jsou hybridy rodu Phalaenopsis velice houževnatými a vitálními rostlinami a obvykle jsou schopné se vzpamatovat z kdejakého fyziologického poškození. Je to také dobré záchranářské cvičení pro cennější rostliny. Je však třeba dávat pozor na škůdce a choroby. Takové věci je lepší nechat v obchodě.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
http://allisenka.rajce.idnes.cz/Phaly.../#novyfajik.jpg
Tak nakonec jsem si vybrala takovouhle.Myslim,ze za 59 kacek vypada celkem dobre,ne?
Muzu ostrihat ty uschle koreny jen tak?
Tak nakonec jsem si vybrala takovouhle.Myslim,ze za 59 kacek vypada celkem dobre,ne?
Ta rostlina je úplně v pořádku, akorát je dost promočená. Nemusíte s ní dělat vůbec nic, jen ji nechte pořádně vyschnout.
Nene,to ja jsem ji namocila,nebo byla uplne vyschla.. 
Někdy kořen vypadá jako uschlý, ale vevnitř je živý, takže těžko radit. Stříhám jen to, u čeho jsem si fakt jistá, že je to pryč.
Ony jsou ty koreny nektere uplne scvrkle.pochybuju ze jeste zijou. Jeste bych se chtela zeptat,jestli nekdo nevi jak popohnat phalaenopsis k rustu? Mam dva uz pres pul roku a ani jednomu nechce vyrust novy stonek 
Brzo přijde jaro, bude víc světla, určitě se dočkáte