Coelogyne usitana
Coelogyne usitana
Tato Coelogyne narozdíl od předchozí vyžaduje teplejší prostředí. Oříšek bylo trochu nafocení květu ve vzpřímené podobě. Ten roste svěšený, jak je vidět na druhém obrázku a neustále se mi přetáčel. Nakonec jsem jej otočil o 180st.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Coelogyne usitana
Tahle Coelogyne se mě moc líbí.Před rokem jsem si ji koupila v Drážďanech no nepodařilo se mě ji už oživit. Už jsem si ji raději nekoupila ale líbí se mě furt 
Je škoda, že je tak teplá a potřebuje i vysokou vzdušnou vlhkost. Což u mě moc nenajde. Jo takhle chladno a vysoká vzdušná vlhkost, to ano, ale teplo? Ach Radku, asi si jí stejně pořídím. Teď jdu spíš po xyrekesce a moc hezká je i celebensis. Hold sekce speciosae je opravdu moc moc pěkná.
olaw píše:Je škoda, že je tak teplá a potřebuje i vysokou vzdušnou vlhkost. Což u mě moc nenajde. Jo takhle chladno a vysoká vzdušná vlhkost, to ano, ale teplo? Ach Radku, asi si jí stejně pořídím. Teď jdu spíš po xyrekesce a moc hezká je i celebensis. Hold sekce speciosae je opravdu moc moc pěkná.
Jardo, mám ji přes zimu v 15st. a občas i méně a nestěžuje si. Myslím, že s tvými zelenými prsty to pro tebe nebude problém
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Mám malé z flašky, zatím nic nezdechlo. Moc netopím, tak asi moc náročná nebude.
Já ji mám taky jako velmi malý semenáč z flašky, já jí topím a roste moc dobře. Myslím, že bude tolerantnější.
Jinak je nádherná, ale na to si budu muset pár let počkat.
Jinak je nádherná, ale na to si budu muset pár let počkat.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
taky mám semenáč, asi měsíc je ve skleníku a tváří se, že se mu tam líbí. Ale bude to taky ještě běh na dlouhou trať
V Drážďanech je měli na dvou místech dospělé. Jedni je měli s květem a dost drahé asi 30E a u druhých jsem ji kupoval tuším dospělou za 13 Euro. Také mám ještě jednu malou a tak jsem se rozhodl pro dospělého jedince.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky jsem ji chtěla-mám ji doma asi měsíc.Focena je tedy v lehu jak píše Radzak není to s ní jednoduchý 
Překrásná