Paphiopedilum velkokvětá zelenolistá
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Paphiopedilum velkokvětá zelenolistá
Paphiopedilum velkokvětá zelenolistá.Mám pro ně slabost , ale je problém sehnat něco květem zajímavějšího než je tu k dostání.O dovolené tohoto roku ve mě cosi prdlo a objednala jsem si od Ratcliffe Orchids Limited něco rostlin.(přiznám-bylo to po poradě jestli je na ně spoleh) Na stránkách jich mají hodně ale vše neprodají.Tak zatím takto- jestli máte čas koukněte. http://haki1.rajce.idnes.cz/Paphiopedil ... s_Limited/Jen jsem strašně zvědavá jak vykvetou , jestli to bude sedět z jejich fotkama.

Re: Paphiopedilum velkokvětá zelenolistá
Tak to je tedy opravdu nadílka. Přeju, ať se vydaří! 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No zatím to budu testovat ve skleníku je to přece jen jiné jak venku-tam jsem pafíky měla pro indukci na květ.V zimě -na jižním okně v chladnější místnosti.Uvidíme Na nějaké vyhodnocení je ještě čas. 
HAKI, na kolik přišel jeden takový komplexní hybrid včetně všech poplatků? To asi nebude levná záležitost.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Já na tohle nerada odpovídám -no no tak dobrá ...........platilo se v librách GBP cena- 50,35,30,50,75,30-celkem 270GBP Náklady+ pošta -114GBP Převod-banka v Anglii4 libry u nás 220kč .Peníze jsem zrovna mělaradzak píše:HAKI, na kolik přišel jeden takový komplexní hybrid včetně všech poplatků? To asi nebude levná záležitost.
Pěkný kytky něco stojí. Je naivní ten, kdo si myslí, že sežene špičkové rostliny levně. Díky za odpověď. Tak ať vám pěkně rostou. 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tak dík -prda to byla. No je to jednorázový nákup. Ale rostliny byly pěkný -pěkný kořeny-hned začaly růst.Jen ta nejdražší oranžová má jednu růžici. Tak snad se zadaří.Koupila jsem si je taky proto že za těch 5 let co je mám si už tak trošku víc věřím .radzak píše:Pěkný kytky něco stojí. Je naivní ten, kdo si myslí, že sežene špičkové rostliny levně. Díky za odpověď. Tak ať vám pěkně rostou.
Tyhle komplexy jsou málokdy vidět. Určitě i vzhledem k ceně. A také současné šlechtitelské linie jdou trochu jiným směrem.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jakože i kytky podléhají modě?Nebo jakým jiným směrem -nerozumím jak to myslíte.
No určitě. Teď jsou dost v oblibě převážně hybridy nově nalezených druhů, hlavně parvisepal a vícekvětých. To jen co jsem zaznamenal v nabídkách. Jinak se tím nezabývám, ale multihybridy nabízí málokdo.HAKI píše:Jakože i kytky podléhají modě?Nebo jakým jiným směrem -nerozumím jak to myslíte.