Dendrobium unicum

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium unicum

Příspěvek od Mila.J »

Kajmi, zrovna tahle mi šla ve vitríně bezvadně. Pozor ale, jen pár centimetrů od zářivky. Dál už rozhodně bezvadně nešla. :x
Veronika

Příspěvek od Veronika »

kajmii píše:Tak i mě se konečně podařilo tuhle potvoru aspoň částečně ukočírovat a snad už to tak zůstane. Je to moje vysněná orchidejka od chvíle, co jsem jí zahlídla v Ježkově knížce. Mám jí od Drážďan a pořádně mě pozlobila, ve vitríně se jí vyloženě nelíbilo, odcházel výhon za výhonem, přestože byla u větráku. Radek mi poradil dát jí ven na vzduch a tam se jí líbilo, ted je na parapetu poblíž ventilačky a tváří se spokojeně. Poupátka rostla po třech na stopce a celkem jich bylo devět. Dvě nejvetší zaschla a poslední z tý stopky nemá petaly, tři poupátka jsem odstranila po focení, aby se nevysilovala rostlina a tři jsem nechala vykvést.
Dendrobium lamyaiae
Obrázek

Luci krásná kytka. Gratuluju. Snad si na toho procka taky někdy troufnu. ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Lucko, nejen nádherná kytka :shock: (o ní už chvilku vím :D ), ale taky nádherná fotka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Šikula.
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Lucko, velká gratulace i ode mě, je nádherný. :D
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

kajmii píše:Tak i mě se konečně podařilo tuhle potvoru aspoň částečně ukočírovat a snad už to tak zůstane. Je to moje vysněná orchidejka od chvíle, co jsem jí zahlídla v Ježkově knížce. Mám jí od Drážďan a pořádně mě pozlobila, ve vitríně se jí vyloženě nelíbilo, odcházel výhon za výhonem, přestože byla u větráku. Radek mi poradil dát jí ven na vzduch a tam se jí líbilo, ted je na parapetu poblíž ventilačky a tváří se spokojeně. Poupátka rostla po třech na stopce a celkem jich bylo devět. Dvě nejvetší zaschla a poslední z tý stopky nemá petaly, tři poupátka jsem odstranila po focení, aby se nevysilovala rostlina a tři jsem nechala vykvést.
Dendrobium lamyaiae
Obrázek

No vidíš, že to s tím pěstováním nebude tak zlé :P
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Lucko, moc gratuluji. Fotka jako taková se ti moc povedla a rostlinka je nádherná. A nejvíc gratuluji k tomu, že jsi se s ní poprala, nebála se zeptat, co s ní, když to nebylo pravé ořechové, a ty správné podmínky, abys ji dovedla ke květu jsi (i když s radou) sama našla. Takže ještě jednou VELKÁ GRATULACE :P
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Děkuju, mám z něj fakt radost :oops:
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Nádherné,taky velká gratulace! :P
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Moc pěkná!! :D
eve

Příspěvek od eve »

Začátečnická otázka: Vím, že mám u d. unicum na zimu omezit zálivku. Na světlém místě taky je.. A jak je to s teplotou a vlhkostí?
A druhá otázka: Jak poznám, že se jí daří dobře, když na zimu vypadá jako ... no, je to takový orchidejí Quasimodo :-)
Odpovědět