Bulbophyllum

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
Zdenka

Re: Bulbophyllum

Příspěvek od Zdenka »

Vypadá to dobře. Já mám bulbo jen jedno, B. lobbii, je navázané a už si asi zvyklo, letošní pahlíza už je nejmíň na úrovni původní při koupi. Moje první nová byla výrazně menší. Ale květ zatím nevidno. Na tvoje kvetení se těším, podle IOSPE to bude moc pěkná kytka.
Barbez2

Příspěvek od Barbez2 »

Haki ty ahlízky menšího vzrůstu jsem měl i já asi tak dvě až tři byly menší ale ostatní dorostly jako ty původní...nevím ale čím to je
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Zdenka píše:Vypadá to dobře. Já mám bulbo jen jedno, B. lobbii, je navázané a už si asi zvyklo, letošní pahlíza už je nejmíň na úrovni původní při koupi. Moje první nová byla výrazně menší. Ale květ zatím nevidno. Na tvoje kvetení se těším, podle IOSPE to bude moc pěkná kytka.

B.lobbii taky mám od minulých Drážďan taky to samé roste roste a zese roste :mrgreen: no uvidíme ;) Posílám současnou fotku.Květem se mě hodně líbilo.
Přílohy
B.lobbii
B.lobbii
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Barbez2 píše:Haki ty ahlízky menšího vzrůstu jsem měl i já asi tak dvě až tři byly menší ale ostatní dorostly jako ty původní...nevím ale čím to je

Aha tak mám ještě šanci :) . Myslela jsem, že navázané(to bylo Bulbo původně) bude mít menší pahlízky -třeba si jen zvyká-čert ví,ale dík za zkušenost.
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

HAKI,to už vypadá na sukces... :!: 8-) Už se těším... :P
Mně nakvétá B.stormii (opět),pokud se povede pěkná fotka,tak ji sem dám.A B.mearnsii,ale to ještě chvíli potrvá... :roll:
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

SUKCES význa slova jsem si musela najít -v pohodě :mrgreen: jsem zatím ráda že Bulbo roste -no květ by potěšil to je jasný .
Bulbophyllum auratum-tohle tvoje Bulbo se mě líbilo, našla jsem si tu i foto tvého B.stormii ale to je mrně :)
Barbez2

Příspěvek od Barbez2 »

HAKI určitě si to chce zvyknout...mě teď pokvete Bulbophyllum (Cirrhopetalum ) coroliferum ....pokvete potřetí za sebou během 1 a půl měsíce ale neroste... ale ostatní bulbíčka co mám tak první růsty u mne byly menší a další už jsou stejné jako původní
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Já vím ,že to nic moc není ale -je to moje první Bulbíčko které bude kvést .Proto tolik povyku.Jsem ráda ,že roste a doufám v další zdárný růst. Zatím je v tomto rozpoložení- foto
Přílohy
Bulbophyllum carunculatum
Bulbophyllum carunculatum
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

To mě zajímá,mám ho také,ale krátce.Až budeš dávat květ,dej prosím i celou rostlinu.Děkuji
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Tak je druhý den rozvit. Květ je docela velký ,zajímavý tím že pysk je pohyblivý -kvůli opylení jiná záležitost mě nenapadá.Je to taková jakoby přírodní houpačka.Vůně -jestli mohu posoudit -nesmrdí.Někde jsem se dočetla, že je to vůně jablečného moštu -no dejme tomu. :)ještě posílám celé bulbíčko (pro Martu1) které mě ze začátku docela potrápilo s odhadem zálivky.
PŘIDÁVÁM -vyhodnocení rodiny zní - vůně je prý podobná hnoji ehm...........no :mrgreen: -ale není to tak strašný.
Přílohy
B2.jpg
B3.jpg
b1.jpg
Odpovědět