Právě kvete 2
- jana.goldova
Re: Právě kvete
Sedm poupat? Tak to musí být úžasná. Předpokládám, že je každé poupě z jedné "pahlízy"? Nebo teda spíš z každého pak nová pahlíza? Moje rostlina má zatím pahlízy jen 3, takže předpokládám, že starší rosliny pak i více kvetou a tvoří víc pahlíz během jednoho roku?
tak já se tedy musím pochlubit taky.. Dnes jsem si domů přivezl Epidendrum porpax a zrovna kvete dvěma květy. Není to sice má zásluha už tam byly, ale další květ je tam v zárodků. Byl to dar od kamaráda a ještě mě k tomu přidal Maxilarku tenuifolii, ale ta nekvete je to oddělek s 5 pahlízami.
Tak tady je odkaz na to Epidendrum porpax.. ten květ je focen na kamarádově rostlince z které odděloval
http://barbez2.rajce.net/epidendrum_porpax
já budu fotit svůj až budou baterie ve foťáku v provozuschopném stavu
Tak tady je odkaz na to Epidendrum porpax.. ten květ je focen na kamarádově rostlince z které odděloval
http://barbez2.rajce.net/epidendrum_porpax
já budu fotit svůj až budou baterie ve foťáku v provozuschopném stavu
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Tento typ mám také. Měla by to být C. speciosa var. salmonicolor.jana.goldova píše:Tak mám velkou radost, prvně mi vykvetla Coelogyne speciosa. Loni jsme si ji koupila v botanické PřF UK od Terra Koruny a byla už nakvetlá, takže jsem mohla i teď srovnat. A musím se pochválit, myslím, že květ je tak o 2 cm větší než ten podzimní. Je to nádherný květ. Pěstuju ji normálně doma na parapetu, takže můžu vřele doporučit všem do bytu.
- jana.goldova
Tahle zelená je taky krásná, přijde mi dokonce vzrůstem o trochu větší, ale možná je to tím, žže je to starší rostlina. Moje nová pahlíza je taky větší, než ty dvě předchozí. Neodolala jsem a dávám ještě dnešní foto, je víc otevřená. Myslím, že si budu muset pořídit ještě nějakou další Coelogyne, jsem nadšená. Přemýšlela jsem teď o C. graminifolia, ta by taky mohla jít na parapetu a má rozumnou velikost.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
Je to krása, jak to, kvete!
Ahoj,dnes jsem mohla vyfotit konečně Erii coronarii,otevřel se poslední kvítek.
moc pěkná rostlinka. Gratuluji
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
To muselo být ale sebezapření.
Já tohle zkrátka nevydržím.
Je nádherná. Mně Eria nevykvete a nevykvete.....

Já tohle zkrátka nevydržím.
Je nádherná. Mně Eria nevykvete a nevykvete.....