Stanhopea
Re: Stanhopea
No tak to se máte - vy všichni, kteří se z květů už těšíte, nebo teprve čekáte.... tohle jsou suprový kytky.... 
Garnet, na jakou stranu máte situovaný skleník? To je totiž pohádka sama.....těch doprovodných rostlin , to si musí orchideje mlaskat....
Věra
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
garnet PĚKNÝ PĚKNÝ ta tigrina je luxusní .
Zatím koukám na moji údajnou Stanhopeu connatu asi ji tady nikdo nemáte- ale nemusím vědět všechno
jsem teda na to zvědavá poupata mě hodně připomínají tvarem i postavením poupat -tigrinu.Jen tedy velikostí a zabarvením jsou poupata jiná.No je to ale napííínák zase.
Zatím koukám na moji údajnou Stanhopeu connatu asi ji tady nikdo nemáte- ale nemusím vědět všechno
Je pravda, že tahle stanhopea je menších rozměrů ?
http://www.orchidspecies.com/stanconnata.htm
http://www.orchidspecies.com/stanconnata.htm
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
NENÍ to pravda s velikostí Stanhopejí se musí počítat. Tahle connata je ještě miminko
mám ji od srpna 2011 (Schwerter přes Pokojovky)byla to tenkrát nějaká slevová akce hm, ale nenašla jsem fakturu asi v tom mám trošku bordýlek. Zkráceně nebyla drahá ,přišla menšího růstu ani jsem nepočítala že pokvete. Musí ještě dorůst aby byla zdatnější .Jen ve velikost květů tam rozdíl je.
Tak nám vykvetla Stanhopea xytriophora. Roste od Peru až po Bolívii.
Je jemná, decentní.
Je jemná, decentní.
Věra píše:Garnet, na jakou stranu máte situovaný skleník? To je totiž pohádka sama.....těch doprovodných rostlin , to si musí orchideje mlaskat....![]()
Věra
Jak jsem psal kdysi, je jihozápadně a jde tam slunce od poledne do večera. Díky výšce je přehřátý jen v horní třetině, u země a v polovině to jde. Mám vysokou vlhkost , kterou udržuji nejen zaléváním všeho co tam je i podlahy , ale je tam i ohřívací jezírko a mlžení. Stanhopee zalévám denně , když je teplo tak i vícekrát a pořádně. Substrát hlavně sphagnum, pak trochu jemné piniové borky, kokochipsů a nepatrně dřevěného uhlí. Podle mě největší zásluhu za jejich růst má nejen dostatek vody, ale také hnojení jemnou rohovinou, na které fakt nešetřím.
Je jemná , decentní a překrásná 
Bílí plameňáci, nepřestává mne ten tvar květů uvádět v úžas