Právě kvete 4

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Právě kvete 4

Příspěvek od Věra »

EvaJ píše:orchidka, která ke mě přišla vloni na jaře tak trochu omylem - měla jsem původně objednáno něco úplně jiného, ale nakonec jsem se s prodejcem domluvila, že si ho nechám. A teď se takto odvděčilo :P

Evo, je hezká,tu bych si nechala,ale nebylo by lepší dát ji na kůru? Má moc pěkný habitus....Věra
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Taky myslím, že nemusíš Evo litovat. Kigabalianum mám, roste dobře. Ještě ale nekvetlo . Zkoušel jsem ještě další dva druhy, ty neměli dlouhého trvání. :(
Habituelně menší, jinak podobné, podle literatury asi také podobné podmínky. U mne ale kingabalianum valí, ty dva bez šance.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Kubo, to je krasavec. Mám tyhle špendlíkový hlavičky moc rád. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Věro, ono je to takové něco mezi vyvázáním a květináčem. Květináč na vodní rostliny, velké kusy kůry. Vršek je přikrytý mechem. Možná to není tak pěkné, ale je to funkční. Jinak bych ho asi neuzalévala.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Karlos píše:Roste skvěle i navázané. Tenhle druh je fakt výrazný a zapamatovatelný, taky si ho pamatuju z arboreta.
Eva: Ten květní stvol je nějaký flekatý, nebo se mi to zdá? Rovněž vybarvení pysku je takové zvláštní. Jako bych viděl skvrny i na listech. Mě už z těch viróz asi hrabe:-)(nebrat osobně)

Karlosi, je čístý, nic na něm není :P a žilkování na pysku je docela pravidelné.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

EvaJ píše:Věro, ono je to takové něco mezi vyvázáním a květináčem. Květináč na vodní rostliny, velké kusy kůry. Vršek je přikrytý mechem. Možná to není tak pěkné, ale je to funkční. Jinak bych ho asi neuzalévala.

Tahle rostlina je dost sukulentní a nechce moc zalévat. Mám ho navázané na kůře celé léto venku a nijak si nestěžuje. Naopak dělá spoustu vzdušných kořenů.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

A tady vidíte rozdíly v pěstování a kvete oběma,prostě každý má svůj styl pěstování i když rady jsou cenné.Ještě jednou gratulka....Věra
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

radzak píše:
EvaJ píše:Věro, ono je to takové něco mezi vyvázáním a květináčem. Květináč na vodní rostliny, velké kusy kůry. Vršek je přikrytý mechem. Možná to není tak pěkné, ale je to funkční. Jinak bych ho asi neuzalévala.

Tahle rostlina je dost sukulentní a nechce moc zalévat. Mám ho navázané na kůře celé léto venku a nijak si nestěžuje. Naopak dělá spoustu vzdušných kořenů.

i v tom květináči na vodní rosltiny tvoří spoustu vzdušných kořenů. Tyhle květináče mi hodně vyhovují.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Sice vzrůstnější ale krásné staré křížení Cattleya Bactia.
Přílohy
C.Bactia.jpg
Vlaďka

Příspěvek od Vlaďka »

Míra píše:Sice vzrůstnější ale krásné staré křížení Cattleya Bactia.

To je nádhera.
Zamčeno