Nejen orchideje jsou krásné
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Takové želvy jsem ještě neviděl, to je paráda
Tak to je fešák a ty krásné panašované listy.. 
Je super, ty bíle panašované listy to hezky doplňují!
Calatheje prý nejde pěstovat v bytě- jsem někde přečetl. Rostou mi docela dobře. Kladu si ale otázku jestli naše ložnice je vlastně byt nebo skleník 
Nooo to nevím, ale v každém případě se jim tedy daří , moc pěkné .. 
Dvě nenáročné kytičky které dokáží zkrášlit byt či ZZ.
Teraz Vám kvitne Clivia ? Ako ste to dokázal - mal ste ju v chadničke počas letných tropických horúčav ?
Veď chce predsa hodne chladné prezimovanie na to, aby vykvitla ...
zaruba píše:Calatheje prý nejde pěstovat v bytě- jsem někde přečetl. Rostou mi docela dobře. Kladu si ale otázku jestli naše ložnice je vlastně byt nebo skleník
Mám řadu let Calatheu Network, trochu větší kultivar, ale krásná a v bytě mi i kvete. A to je dost daleko od světla.
cheron: Já ani nevím co chce. Je v ložnici na rozhraní se zimní zahradou. Měla celé léto vedra. Na jaře kvetla a dokonce dělá plody. Nějak se to asi samo opylilo. Nyní kvete podruhé. Možná potřebuje před násadou na květ spíše období klidu. Naše zima a chlad působí možná stejně jako vedro a sucho v létě. I když i v zimě u mně nemá pod 15°C.
Zdenka: Píše se že Calatheje chtějí vlhký vzduch. Nedá se ale jak je vidět věřit všemu co se píše
Zdenka: Píše se že Calatheje chtějí vlhký vzduch. Nedá se ale jak je vidět věřit všemu co se píše