Právě kvete 11
Re: Právě kvete 11
Pekné kvitnutie !
virens: meno tej uprostred ?
virens: meno tej uprostred ?
cheron,
je to malá rostlina a má dlouhou stopku a 6 květů Slc. Litlle Hazel (odborníci ji říkají malej hajzl
)
je to malá rostlina a má dlouhou stopku a 6 květů Slc. Litlle Hazel (odborníci ji říkají malej hajzl
Většina Dendrobií mě štve, protože kvetou jen čtyři dny. Pendulum vyrží šest neděl i víc.
Virens - krásné katky.
Tahle byla dárek z Drážďan a nečekaně s poupětem. Je to obluda veliká s krásnou žloutkovou barvou:
Tahle byla dárek z Drážďan a nečekaně s poupětem. Je to obluda veliká s krásnou žloutkovou barvou:
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkná. Pysk má stopy genů C. dowiana, ale postrádá červenou. Křížení odpovídá zahradnickému dogmatu, že se mají okvětní plátky dotýkat nebo překrývat, květ má být tzv. uzavřený. No myslím, že to ale není vždy vrchol krásy.
Kvusta: moc hezká obluda 
Kvusta: Náhodou je hezká!
I ty Máchovi se povedly.
Dendrobium unicum
I ty Máchovi se povedly.
Dendrobium unicum
mácha píše:Většina Dendrobií mě štve, protože kvetou jen čtyři dny. Pendulum vyrží šest neděl i víc.
To vůbec není pravda. Dendrobia kvetou i přes měsíc. Klasická Dendrobia podobná nobile cca 14 dní. Ta doba do čtyř dnů je spíše pro Stanhopey. Může tam být vyjímka ale zatím jsem se nesetkal s tak krátkou dobou kvetení. To, co máte na fotu mi kvete cca 10 dní.
Nějak jsem vypozoroval že když začne kvést rostlina která má scvrklé pahlízy v době otevření květů tak kvete krátce a když má ta samá krásně napité pahlízy tak kvete až 3x tak dlouho. Asi ta délka kvetení u jednoho druhu je značně závislá mimo jiné na kondici rostliny.