Masožravé rostliny
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Masožravé rostliny
Kyselina boritá je ve větším množstství pro kytky jed, doporučuji půl promile a jen 2x ročně.
Pro aldrovandku doporučují 1 až 2 mg na litr vody. Je to dost? Já nevím. Nevím, jestli jí vůbec musím přidávat. Každopádně na forech masožravkářů jsem nezjistil, že by někdo kyselinu boritou používal.....
Je vhodná doba na výsev Saracénií.Kdo má zájem napište na sz .pošlu semínka samozřejmě zadarmo.Jsou to několikanásobní kříženci,ale i tak potěší
Foto i názvy rodičů mohu poslat na majl
Pozdrav
Foto i názvy rodičů mohu poslat na majl
Pozdrav
Rozkvetla mexická tučnice. Je to zajímavý druh, říká se jim dvoutvaré tučnice, protože na zimu dělá zcela jinou růžici, než v létě. Podle toho se musí přizbůsobit pěstování a v zimě je držet více v suchu. Tato tučnice se jmenuje Pinguicula laueana a má pro tučnice méně typickou červenou barvu. Má i poměrně dlouhou ostruhu.

-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ta červená je, dokonalá, píšu si
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
P. laueana je nádherná, před dvěma lety jsem ji viděl poprvé a naskytla se mi příležitost koupit jednu mizernou rostlinu, která to bohužel nerozchodila, ale chci si ji určitě znovu pořídit. Zatím pěstování dvoutvarých trénuju na P. 'Sethos'.
T.
T.
Zatím jsem s nimi o sto procent úspěšnější, než s temperátními tučnicemi. Venku žmoulám jednu Pinguiculu grandifloru. 
Nedávno jsem taky zařadila do ZZ nějaké masožravky, teď dvě kvetou a jedna se chystá. Jsem zvědavá, jak půjdou. Dokonce se objevily asi smutnice a na tu jednu se lepí. (Taky na lepivý štítek.)
Tak ten první nějak nevyšel.
Tak ten první nějak nevyšel.
U té mucholapky ten květní stvol uštípněte. Rostlinu to, hlavně takto zesláblou a v těchto měsících, vysílí natolik, že odejde. Jinak je to moc pěkné zákoutí. To se nám tady ty masožravky rozrůstaj.