Zahradní a zimovzdorné orchideje

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
JanMazac

Re: Zahradní a zimovzdorné orchideje

Příspěvek od JanMazac »

No, u nás doma už vykvetlo snad 25 Dactylorhiza majalis. Pokud si vzpomenu, tak vyfotím :)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

JanMazac píše:No, u nás doma už vykvetlo snad 25 Dactylorhiza majalis. Pokud si vzpomenu, tak vyfotím :)

Tu si chci také pořídit, ale až na podzim, až pěkně zatáhnou. Jen se mi nechce je kupovat z ciziny. Doufám, že se mi podaří sehnat někoho tady, kdo by měl květuschopnou rostlinu....
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Jene určitě si vzpomeň.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak mi vykvetl prstnatec. Doufal jsem, že už budou kvést dva stvoly, no nevadí. Hlavně že rostliny jsou dvě a příští rok bude třeba kvést dvěma a rostliny budou čtyři. :lol: :lol: Také se mi pěkně zadaříl kruštík širolistý, oproti loňsku pokvete čtyřmi stvoly..... Další fotky na rajčeti...
ObrázekObrázek
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak ten je tedy bombovej! Gratulace!
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Jardo, šikovnej, jen tak dál.
vera pokorna

Příspěvek od vera pokorna »

Kruštíci podél lesních cest se všude chystají na květ. U nás /Šumava/jsou jen šírolistí, jiné druhy tady nepotkám, ale zaplaťpánbů za to. :D
Přílohy
kruštík.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak se mi konečně pomalu rozkvétá kruštík širolistý. Je rok co rok lepší, tak z něho mám velkou radost. Kdyby jste se divili, jak jsem k němu přišel, tak jsem ho v podstatě vytáhl ze zaručené zkázy. U známých na chatě chtěli hloubit díru pod okapem na sud a vůbec jím ten kruštík nepřekážel. Když jsem jim řekl, že je to orchidej, bylo mi odpovězeno, že to tam stejně všechno něčím postříká. No, nechal si to rozmluvit, když jsem mu pověděl o výši pokuty, kerou by za to mohl dostat, každopádně tento už byl na půl venku. Naštěstí se mu u mě na zahradě líbí a jsem za to rád. Kruštíků má na pozemku ještě spousty a mnohem větší, takže se zas tak špatného nic nestalo, pokavaď se nezblázní a neveme to tam všechno Roundupem. To bych ho snad přetrh...
Tak nejdřív ten můj:
ObrázekObrázekObrázek
A teď ty u chaty:
ObrázekObrázekObrázek
A tento se mi zdá bez chlorofylu:
Obrázek
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak to se někdo má, když mu to tam samo roste! A ty taky, že ses k němu takhle dostal. Gratuluji!
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

A nejlepší je, že vůbec netuší. Valili na mě oči, jako kdyby si mysleli, že to roste jenom v Asii. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět