Zahradní a zimovzdorné orchideje
Re: Zahradní a zimovzdorné orchideje
No, u nás doma už vykvetlo snad 25 Dactylorhiza majalis. Pokud si vzpomenu, tak vyfotím 
JanMazac píše:No, u nás doma už vykvetlo snad 25 Dactylorhiza majalis. Pokud si vzpomenu, tak vyfotím
Tu si chci také pořídit, ale až na podzim, až pěkně zatáhnou. Jen se mi nechce je kupovat z ciziny. Doufám, že se mi podaří sehnat někoho tady, kdo by měl květuschopnou rostlinu....
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Jene určitě si vzpomeň.
Tak ten je tedy bombovej! Gratulace!
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Jardo, šikovnej, jen tak dál.
-
vera pokorna
Kruštíci podél lesních cest se všude chystají na květ. U nás /Šumava/jsou jen šírolistí, jiné druhy tady nepotkám, ale zaplaťpánbů za to. 
Tak se mi konečně pomalu rozkvétá kruštík širolistý. Je rok co rok lepší, tak z něho mám velkou radost. Kdyby jste se divili, jak jsem k němu přišel, tak jsem ho v podstatě vytáhl ze zaručené zkázy. U známých na chatě chtěli hloubit díru pod okapem na sud a vůbec jím ten kruštík nepřekážel. Když jsem jim řekl, že je to orchidej, bylo mi odpovězeno, že to tam stejně všechno něčím postříká. No, nechal si to rozmluvit, když jsem mu pověděl o výši pokuty, kerou by za to mohl dostat, každopádně tento už byl na půl venku. Naštěstí se mu u mě na zahradě líbí a jsem za to rád. Kruštíků má na pozemku ještě spousty a mnohem větší, takže se zas tak špatného nic nestalo, pokavaď se nezblázní a neveme to tam všechno Roundupem. To bych ho snad přetrh...
Tak nejdřív ten můj:

A teď ty u chaty:

A tento se mi zdá bez chlorofylu:

Tak nejdřív ten můj:
A teď ty u chaty:
A tento se mi zdá bez chlorofylu:
Tak to se někdo má, když mu to tam samo roste! A ty taky, že ses k němu takhle dostal. Gratuluji!
A nejlepší je, že vůbec netuší. Valili na mě oči, jako kdyby si mysleli, že to roste jenom v Asii.