nic zvláštního s nimi nedělám, mám je teprve třetím rokem, na jaře jdou ven na severovýchodní lodžii, kde mají jen ranní slunce, zálivka při částečném proschnutí a v létě rosím povrch substrátu, na podzim je dám na studenější ložnicové okno na východní stranu nebo když vidím rašit stvoly, tak do kuchyně mimo topení na parapet, zase východní strana, harmonikování listů se snažím vychytat, nesmí prostě úplně přeschnout nebo být moc mokré.
Miltoniopsis
Re: Miltoniopsis
děkuji všem, obzvlášť za pochvalu pana virense se červenám, se mnou to bude jak v tom pořekadle o největších bramborách a nejlhloupějším sedlákovi
nic zvláštního s nimi nedělám, mám je teprve třetím rokem, na jaře jdou ven na severovýchodní lodžii, kde mají jen ranní slunce, zálivka při částečném proschnutí a v létě rosím povrch substrátu, na podzim je dám na studenější ložnicové okno na východní stranu nebo když vidím rašit stvoly, tak do kuchyně mimo topení na parapet, zase východní strana, harmonikování listů se snažím vychytat, nesmí prostě úplně přeschnout nebo být moc mokré.
Miro, já mám Miltonky na východním okně v chladné ložnici a přes léto venku zavěšené na ořechu. Moc všem děkuji za pochvalu, zvláště takovému odborníkovi, jako je pan virens. 
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jsou nádherné přeji Vám oběma, aby vydrželi. Já jsem to také vzdal, nechci budovat hřbitov.
Nemám je,ale jsou nádherné obě.....tak ať Vám prospívají hoooodně dlouho
Kedy možem presadiť Miltoniopsis,a do akého substrátu?Zdá sa mi že by to veľmi potrebovala.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
jestli to potřebuje, tak hned. Substrát já mám jemnější kůru smíchanou s cocochipsy a pořádnou drenáž
čo to bude , mám ho od leta 2009
takto kvitol
Milka, mě to připadá jako nová pahlízka.
Pri presadzovaní som zistila že Miltoniopsis nemá ani jeden zelený korienok,všetky boli hnedé,akoby vysušené,alebo zhnite.Iba na novom výhonku som zbadala asi 2 korienky,ale iba také malé,myslíte že sa bude dať ešte zachrániť,a ako?