Venčení orchidejí

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
zaruba

Re: Venčení orchidejí

Příspěvek od zaruba »

P1340582a.jpg
P1340581a.jpg
Poslední venčené rostliny si užívají plné slunce.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1350606.JPG
Laelie speciosy a některé další druhy jsem vyletnil a jsou kryté pouze stínovkou aby na ně mohlo také pršet.
Vaclav

Příspěvek od Vaclav »

Mám i zalito
Přílohy
Letnění Sophronitisů.jpg
kvusta

Příspěvek od kvusta »

No fuj! Orchideje ještě vypadají dobře, to ten list vpravo je nějaký okousaný.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

No, Václave, to je mi líto
cheron

Příspěvek od cheron »

A jéé je ... Snáď to "rozdýchajú"...
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Letošek mi na venčení zatím moc nepřipadá. OK, kdo je z jižní moravy, nebo Prahy to má lepší, ale u nás na valachoch bylo ještě před dvěma týdny pár stupňů nad nulou. Teplomilnější zelenina stojí, masožravky letos rostou uboze, k tomu celkově nižší teploty, mno alespoň je celkem zalito.
Si vemte že na spoustě míst v ČR jsou to prakticky jen tři zcela bezmrazé měsíce v roce. Není třeba čekat na sv. Annu, 4 stupně začátkem července jsem zažil mnohokrát a kytky spálené mrazem na konci srpna taky.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Karlos píše:Letošek mi na venčení zatím moc nepřipadá. OK, kdo je z jižní moravy, nebo Prahy to má lepší, ale u nás na valachoch bylo ještě před dvěma týdny pár stupňů nad nulou. Teplomilnější zelenina stojí, masožravky letos rostou uboze, k tomu celkově nižší teploty, mno alespoň je celkem zalito.
Si vemte že na spoustě míst v ČR jsou to prakticky jen tři zcela bezmrazé měsíce v roce. Není třeba čekat na sv. Annu, 4 stupně začátkem července jsem zažil mnohokrát a kytky spálené mrazem na konci srpna taky.
No u nás není teď taková zima noc okolo 12-15°C ale leje a leje. Všechno je promočené ale vím, že když to je venku, tak se nic neděje. Dát to teď do skleníku, tak je můžu odepsat.
Odpovědět