Dendrobium unicum
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium unicum
Radku děkuju, dám ho ven a nebude si ho moc všímat a uvidíme 
kajmii píše:Radku děkuju, dám ho ven a nebude si ho moc všímat a uvidíme
Uvidíš, možná mu to prospěje.
Tak zde je srovnávací foto lamyaiae a unica plus pár dalších fotek. Na rostlině lamyaiae je vidět, jak celá scvrkla. Raději jsem nechal na každé pahlíze po jednom květu. Snad mu to pomůže.
Naposledy upravil(a) radzak dne stř 06. črc 2011 18:57:39, celkem upraveno 2 x.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Radku super porovnání. Konečně mám jasno, lámala jsem si s tím rozdílem dlouho hlavu 
Radku, děkuji za fotky, moc pěkné. Můžu se zeptat, jestli to D. lamyaiae kvete opakovaně z pahlízy nebo vždycky z nové? Mám ho krátce a mělo jeden květ, který už odkvetl. Taky bych ráda věděla, jak ho přezimujete - na kolik necháte poklesnout teplotu? a Sušit zcela? Vím, že je čas, ale ráda bych věděla, co mne čeká.
Zdenka píše:Radku, děkuji za fotky, moc pěkné. Můžu se zeptat, jestli to D. lamyaiae kvete opakovaně z pahlízy nebo vždycky z nové? Mám ho krátce a mělo jeden květ, který už odkvetl. Taky bych ráda věděla, jak ho přezimujete - na kolik necháte poklesnout teplotu? a Sušit zcela? Vím, že je čas, ale ráda bych věděla, co mne čeká.
Kvetlo mi poprvé, tak zatím nevím. Přes zimu je v temperovaném skleníku s minimální teplotou 12st. Opatrně ho rosím, aby se moc nesesychalo, ale vzhledem k tomu, že je bez listů, tak to není moc často. Jak jsem psal-moc zkušeností s ním zatím nemám. Zdá se mi, že unicum roste podstatně lépe.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Tak i mě se konečně podařilo tuhle potvoru aspoň částečně ukočírovat a snad už to tak zůstane. Je to moje vysněná orchidejka od chvíle, co jsem jí zahlídla v Ježkově knížce. Mám jí od Drážďan a pořádně mě pozlobila, ve vitríně se jí vyloženě nelíbilo, odcházel výhon za výhonem, přestože byla u větráku. Radek mi poradil dát jí ven na vzduch a tam se jí líbilo, ted je na parapetu poblíž ventilačky a tváří se spokojeně. Poupátka rostla po třech na stopce a celkem jich bylo devět. Dvě nejvetší zaschla a poslední z tý stopky nemá petaly, tři poupátka jsem odstranila po focení, aby se nevysilovala rostlina a tři jsem nechala vykvést.
Dendrobium lamyaiae

Dendrobium lamyaiae

- orchidejky
kajmii píše:Tak i mě se konečně podařilo tuhle potvoru aspoň částečně ukočírovat a snad už to tak zůstane. Je to moje vysněná orchidejka od chvíle, co jsem jí zahlídla v Ježkově knížce. Mám jí od Drážďan a pořádně mě pozlobila, ve vitríně se jí vyloženě nelíbilo, odcházel výhon za výhonem, přestože byla u větráku. Radek mi poradil dát jí ven na vzduch a tam se jí líbilo, ted je na parapetu poblíž ventilačky a tváří se spokojeně. Poupátka rostla po třech na stopce a celkem jich bylo devět. Dvě nejvetší zaschla a poslední z tý stopky nemá petaly, tři poupátka jsem odstranila po focení, aby se nevysilovala rostlina a tři jsem nechala vykvést.
Dendrobium lamyaiae
Nááádhera, já snad ta dendra ještě vezmu na milost
Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
To je suprový, gratuluji:-)
-
pavelheger
- Administrátor