Dendrobium unicum

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium unicum

Příspěvek od kajmii »

Radku děkuju, dám ho ven a nebude si ho moc všímat a uvidíme :?
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

kajmii píše:Radku děkuju, dám ho ven a nebude si ho moc všímat a uvidíme :?

Uvidíš, možná mu to prospěje.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Tak zde je srovnávací foto lamyaiae a unica plus pár dalších fotek. Na rostlině lamyaiae je vidět, jak celá scvrkla. Raději jsem nechal na každé pahlíze po jednom květu. Snad mu to pomůže.
Přílohy
Dend. lamyaiae + unicum.JPG
Dendrobium lamyaiae-rostlina.JPG
Dendrobium unicum.JPG
Dendrobium unicum2.JPG
Naposledy upravil(a) radzak dne stř 06. črc 2011 18:57:39, celkem upraveno 2 x.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Radku super porovnání. Konečně mám jasno, lámala jsem si s tím rozdílem dlouho hlavu :)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Radku, děkuji za fotky, moc pěkné. Můžu se zeptat, jestli to D. lamyaiae kvete opakovaně z pahlízy nebo vždycky z nové? Mám ho krátce a mělo jeden květ, který už odkvetl. Taky bych ráda věděla, jak ho přezimujete - na kolik necháte poklesnout teplotu? a Sušit zcela? Vím, že je čas, ale ráda bych věděla, co mne čeká.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Zdenka píše:Radku, děkuji za fotky, moc pěkné. Můžu se zeptat, jestli to D. lamyaiae kvete opakovaně z pahlízy nebo vždycky z nové? Mám ho krátce a mělo jeden květ, který už odkvetl. Taky bych ráda věděla, jak ho přezimujete - na kolik necháte poklesnout teplotu? a Sušit zcela? Vím, že je čas, ale ráda bych věděla, co mne čeká.

Kvetlo mi poprvé, tak zatím nevím. Přes zimu je v temperovaném skleníku s minimální teplotou 12st. Opatrně ho rosím, aby se moc nesesychalo, ale vzhledem k tomu, že je bez listů, tak to není moc často. Jak jsem psal-moc zkušeností s ním zatím nemám. Zdá se mi, že unicum roste podstatně lépe.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Tak i mě se konečně podařilo tuhle potvoru aspoň částečně ukočírovat a snad už to tak zůstane. Je to moje vysněná orchidejka od chvíle, co jsem jí zahlídla v Ježkově knížce. Mám jí od Drážďan a pořádně mě pozlobila, ve vitríně se jí vyloženě nelíbilo, odcházel výhon za výhonem, přestože byla u větráku. Radek mi poradil dát jí ven na vzduch a tam se jí líbilo, ted je na parapetu poblíž ventilačky a tváří se spokojeně. Poupátka rostla po třech na stopce a celkem jich bylo devět. Dvě nejvetší zaschla a poslední z tý stopky nemá petaly, tři poupátka jsem odstranila po focení, aby se nevysilovala rostlina a tři jsem nechala vykvést.
Dendrobium lamyaiae
Obrázek
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

kajmii píše:Tak i mě se konečně podařilo tuhle potvoru aspoň částečně ukočírovat a snad už to tak zůstane. Je to moje vysněná orchidejka od chvíle, co jsem jí zahlídla v Ježkově knížce. Mám jí od Drážďan a pořádně mě pozlobila, ve vitríně se jí vyloženě nelíbilo, odcházel výhon za výhonem, přestože byla u větráku. Radek mi poradil dát jí ven na vzduch a tam se jí líbilo, ted je na parapetu poblíž ventilačky a tváří se spokojeně. Poupátka rostla po třech na stopce a celkem jich bylo devět. Dvě nejvetší zaschla a poslední z tý stopky nemá petaly, tři poupátka jsem odstranila po focení, aby se nevysilovala rostlina a tři jsem nechala vykvést.
Dendrobium lamyaiae
Obrázek

Nááádhera, já snad ta dendra ještě vezmu na milost :mrgreen:
jana23

Příspěvek od jana23 »

To je suprový, gratuluji:-)
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »