bruk600 píše:T. ionantha mi zatím žádná nekvete, ale i tak jsou pěkné. Mám tu kvetoucí T. juncea, je to jedna z nejobyčejnějších tillansií, ale kvést umí taky hezky.![]()
Maš krásne t.ionantha vydrž pokvetou,Josef
bruk600 píše:T. ionantha mi zatím žádná nekvete, ale i tak jsou pěkné. Mám tu kvetoucí T. juncea, je to jedna z nejobyčejnějších tillansií, ale kvést umí taky hezky.![]()
Karlos píše:A proč nezkusit metodu se zralým jablkem, uvolňujícím ethylen? Pokud je růžice dost velká, měla by vykvést. Podle Z. Ježka stačí dát rostlinu do sáčku se zralým jablkem na jednu noc a ta by měla vykvést po nějaké době(8 - 10 týdnů). Samozřejmě je to trochu proti přírodě a nedoporučuje se to u malých rostlin. Nedávno jsem viděl prodávat T. fasciculata na přepravce a všechny byly vykvetlé, přitom mladé nevyvinuté odnože to byly. Takové by v přírodě nevykvetly ani náhodou, takže je jasné že je ovlivnili chemicky.
Zdenka píše:Určitě to hloupost není, jablka vydávají etylen a to urychluje kvetení. Dokonce i odkvétání. Když necháš misku se zralým ovocem poblíž kvetoucích rostlin, odkvetou mnohem rychleji než obvykle.Není to žádná novinka, ale lety prověřený fakt.
Zdenka píše:Určitě to hloupost není, jablka vydávají etylen a to urychluje kvetení. Dokonce i odkvétání. Když necháš misku se zralým ovocem poblíž kvetoucích rostlin, odkvetou mnohem rychleji než obvykle.Není to žádná novinka, ale lety prověřený fakt.