Je to pod obrázkem. Strom nebo keř(záleží jak se zapěstuje. Jde o perskou akácii z rodu mimózovitých. Na snímku je vidět, že ráno ještě spí, protože má zavřené listy, které zavírá navečer a cca okolo 7 hodiny ráno je otevírá a vypadají jako palmové listy. Květy nádherně voní. Dám foto, až bude více rozkvetlá. Dá se pěstovat i jako bonsai. Tento duh Albízia Julibrissin když je starší a vyzrálá ve dřevě snese i -20°C. Tři roky jsem ji přes zimu zakrýval ale podařilo se. Letos tu tvrdší zimu přežila bez krytí. Dost uniká jarním mrazům, protože začíná obrážet až koncem května nebo začátkem června, takže má člověk dojem, že zmrzla. Ta starost se ale vyplatí byť stromek je poněkud dražší. Strom je to nádherný deštníkovitého tvaru. Těším se, až bude časem celá obsypaná květem. Kvete celý srpen až do konce září.evulka píše:Jo jo ibišky mám také i stejnou barvu , jsou moc krásné ..
Co je ta druhá krasavice tedy nevím..
Nejen orchideje jsou krásné
Re: Nejen orchideje jsou krásné
A takhle vypadá kvetoucí ochrupa. Jde spát cca o půl sedmé tedy normálního času o půl šesté. Když zavře listy vypadá jako uschlý strom.
Akácií je plné Mexiko. Na kaktusářských výpravách jsme zejména ty menší a keřovitě rostoucí druhy dělili na méně či více nepříjemné. Nejhorší rostly v Queretaru. Měly trny jako malý pluh a když se dostaly pod kůži tak rozdrásaly celé tělo. Květy ale měly nádherné.
Takhle v zahradě je to hezký pohled
Jo nevšimla jsem si názvu , jsou nádherné..Míra píše:Je to pod obrázkem. Strom nebo keř(záleží jak se zapěstuje. Jde o perskou akácii z rodu mimózovitých. Na snímku je vidět, že ráno ještě spí, protože má zavřené listy, které zavírá navečer a cca okolo 7 hodiny ráno je otevírá a vypadají jako palmové listy. Květy nádherně voní. Dám foto, až bude více rozkvetlá. Dá se pěstovat i jako bonsai. Tento duh Albízia Julibrissin když je starší a vyzrálá ve dřevě snese i -20°C. Tři roky jsem ji přes zimu zakrýval ale podařilo se. Letos tu tvrdší zimu přežila bez krytí. Dost uniká jarním mrazům, protože začíná obrážet až koncem května nebo začátkem června, takže má člověk dojem, že zmrzla. Ta starost se ale vyplatí byť stromek je poněkud dražší. Strom je to nádherný deštníkovitého tvaru. Těším se, až bude časem celá obsypaná květem. Kvete celý srpen až do konce září.evulka píše:Jo jo ibišky mám také i stejnou barvu , jsou moc krásné ..
Co je ta druhá krasavice tedy nevím..
Tak tahle trny nemá a list je takový jemný. Angličané jim říkají hedvábný strom.zaruba píše:Akácií je plné Mexiko. Na kaktusářských výpravách jsme zejména ty menší a keřovitě rostoucí druhy dělili na méně či více nepříjemné. Nejhorší rostly v Queretaru. Měly trny jako malý pluh a když se dostaly pod kůži tak rozdrásaly celé tělo. Květy ale měly nádherné.
Moc krásná! Odměna za tu trpělivost starat se o ni přes zimu.
Nyní na podzim se krásně vybarvil Kroton.
Něco pro oko i zub. Brazilská paprika Pimenta bico. Průměr cca 1cm délka 1,5cm. Dětsky pálivá tedy téměř neznatelně, jemná chuť po ovoci. Oni ji nakládají do slaného nálevu. Naložili jsme ji po našem. Nádherná na oblohy nebo jednohubky, neskutečně bohatě rodící. Protože mi jí bylo líto, zasadil jsem ji na zimu do květináče a dal do skleníku, takže budou čerstvé i v zimě. Rostlina není velká. Průměr korunky cca 30cm a výška asi také tak. Tyto a další zvláštní i pálivé, budu nabízet na svých stránkách.
Škoda jíst tu nádheru 
To je ale jedlá nádhera a také k tomu určená. Spíše škoda to nejíst.