Právě kvete

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Právě kvete

Příspěvek od olaw »

Tak já také přidám svou právě kvetoucí. Dnes se konečně otevřela, ještě není zcela vypnutá a chudinka je trochu na chladu. Nevšímejte si pozadí, nejlepší světlo mám na balkoně a ten mám momentálně totálně rozkopaný. :lol: :lol: :lol: Encyclie chválím. ;)
Tak a ta moje. Pescatorea dayana. Koupil jsem jí na Madeiře, kde měla stoprocentně lepčejší podmínky, tak se tu trochu vzpamatovává ze šoku. :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Naposledy upravil(a) olaw dne stř 29. zář 2010 19:34:10, celkem upraveno 1 x.
Veronika

Příspěvek od Veronika »

Je naprosto úúúúžasná. ;) Gratuluju.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Moooc krásná!Rosíš ji?
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Hezky se vzpamatovává, krásný květ.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Trochu jsem vás tu mystifikoval. Rostlina mi byla prodána jako Pescatorea klabochorum, ale jedná se o P. dayana. Vše jsem už opravil, tak by to mělo tedy být v pořádku. :lol: :lol: :lol:
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Nádherný květ.
Hana

Příspěvek od Hana »

Jsem přímo uchvácena moc gratuluji Hana
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Tak ta je parádní. Moc mě zajímá, jak s ní nakládáš, respektive budeš. Mám tři roky Bolleu ecuadoranu a dost jí trápím, pořád nemůžu přijít jak správně na ni.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

To jsem se chtěl taky zeptat. Tyhle rostliny (a jim příbuzné) nerostou zrovna dobře.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

:lol: :lol: :lol: Já to beru jako kytku z Hornbachu. Počítám s tím, že mi zdechne, tak si zajedu pro novou. :lol: :lol: :lol: Ne, jsem sám zvědavý. Uvidím, jak mi půjde. Když to vemu podle pěstitele, co mi jí prodal, tak to nechce žádný velký mazlení. V podstatě se mi tam smáli, že to zrovna není žádná rarita. Měli jich tam kvanta a opravdu nádherných kusů. Bohužel právě v této zahradě jsem měl vybitý foťák, takže odtamtud nemám moc fotek. V zimě chce temperované podmínky (tak do 15ti stupňů v noci nebo alespoň tolik mi říkali, že tam mají) a v létě letnit. Nikdo je tam nerosí a mají je v substrátu udělaném pouze z prachu ze stromových kapradin (Cyathea cooperi). Takový blátíčko, že jsem jim řekl, že mě by to doma uhnilo. No, měli v tom většinu orchidejí, jen kačeny ne, protože se jim to neosvědčilo. Byl to děsný pohled. :lol: :lol: :lol: Ta moje je v tom taky a docela si hoví. Mám jí teprve měsíc, takže ještě ani nemůžu říct, jak jí pěstuju. Od té doby jsem jí namočil pouze dvakrát. :lol: :lol: :lol:
Zamčeno