Pleione
Re: Pleione
Holky díky, jsem rád, že se líbí.
K.
K.
Krásná podzimní plejonka. Ale ty tvé makuláty se mi líbí víc
.
T.
T.
Tohle jsou krásné kytičky, ale způsob pěstování je do paneláku nepředurčuje. Ale dívat se na obrázky rostlin mne nepřestává bavit, takže díky.
přišla změna sortimentu...moc hezká,ostatně jako vždy...
Opět překrásná!
Zdenka píše:Tohle jsou krásné kytičky, ale způsob pěstování je do paneláku nepředurčuje.
Předně děkuji všem za pochvaly, nicméně Zdenko, s tímto bych nesouhlasil. Rozhodně podzimní druhy a kultivary se chovají mnohem více jako pokojovky než chladnomilné jarní druhy.
Pro dormanci, která je ktarší než u jarních (cca 4-6 týdnů) je třeba zajistit teplotu kolem 10°C (chladná, třeba i tmavá chodba plně vyhovuje). Pak rostliny začínají růst (již koncem ledna) a teplota bytu kolem 20°C (v létě do 30°C) je pro ně ideální. V létě je můžete letnit společně s ostatními tropickými orchidejemi.
Na závěr jeden postřeh z chovu: Za ta léta co se pleionkám věnuji jsem zabil mnoho jedinců jarních druhů, ale ANI JEDNU podzimní.
K.
No, přiznávám, trochu jste mne nahlodal. Jen to zimování bych musela nějak vymyslet, chodba paneláku je teplá. Třeba Ponerorchis zimuju v chladničce, ale nevím, jestli by mi prošlo, kdyby toho tam bylo moc 
Je to fofr
Pěkný posel jara