Nejen orchideje jsou krásné
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Mám jen pár sukulentů, ale nějak se mi loni podařilo vypěstovat na ceropegii simonae semeník. Nyní - po roce - uzrál a mám semínka. Rostlina se dobře množí řízky, ale pro zajímavost ji zkusím vysít.
Martina
Martina
Svícníky jsou taky moc zajímavé kytky, jejich květy jsou neuvěřitelné. Mám tedy jen dva, radicans a sandersonii, víc se jich nevejde, ale rozhodně jsou to pozoruhodné kytky.
Na zahrádce také kvetou kytky.
Krásně kvetou
Řekne se jenom Kroton. Mám ho "jenom" jako pokojovou kytku v obýváku. Je to velkolistý kultivar "Excelent". Občas se na něj zadívám jak je krásný. Mám ho asi 8roků, roste velmi pomalu. Předloni se rozvětvil a stává se z něj stromek. Má asi 70cm na výšku a přes 50cm na šířku.
Já si asi budu muset zakázat chodit do zahradních center. Včera u nás měli malé olivovníky ale s tlustou bází okolo 10cm v průměru. Nádherné a vhodné jako polotovar k budoucí suprové bonsaji. Navíc se dalo vybírat z asi 20ti rostlin. Ten nejhezčí už mám v misce
. Za pár roků to bude krásná bonsaj. Je to již můj třetí olivovník. Jak říkám, líbí se mi kde co 
Je vážně povedený. Nádbera.
Vánoční hvězda po jarním sestřihání na začárku rašení nevypadá nic moc. Už se ale těším na vánoce

Tohle mám nyní na zahrádce. Co to asi je?