Právě kvete 3

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
Honza.S

Re: Právě kvete 3

Příspěvek od Honza.S »

Jak děláte to černé pozadí u fotek, smím-li se zeptat?
Betina2

Příspěvek od Betina2 »

orchidejky píše:
Betina2 píše:Tá encyklia vitelina je suprová. Tiež ju mám vyhliadnutú ako najbližšieho adepta na obstaranie :). Pestuje sa ľahšie či ťažšie? Predpokladám niečo podobné ako epidendrá a epicatleje, či nie? Nakvitá ochotne? A vzrastom je skôr väčia alebo menšia, napríklad v porovnaní s epicatlejou plicaboa? Ďík za info.

Pěstování není složité, ale je třeba dát ji na opravdu světlé místo, klidně i přímé sluníčko (nejlepší ranní), ovšem je nutné dát pozor aby se nepřehřála, přeci jen je to spíše chladnomilná kytka. Co se týče vody, je dobré nepřelévat, ale jinak je vážně v pohodě a nakvétá celkem ochotně ;-)

Ďakujem, to je potešiteľné :) Nechcem rastliny, ktorým nemôžem dopriať čo potrebujú :)
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Betina2 píše:
orchidejky píše:
Betina2 píše:Tá encyklia vitelina je suprová. Tiež ju mám vyhliadnutú ako najbližšieho adepta na obstaranie :). Pestuje sa ľahšie či ťažšie? Predpokladám niečo podobné ako epidendrá a epicatleje, či nie? Nakvitá ochotne? A vzrastom je skôr väčia alebo menšia, napríklad v porovnaní s epicatlejou plicaboa? Ďík za info.

Pěstování není složité, ale je třeba dát ji na opravdu světlé místo, klidně i přímé sluníčko (nejlepší ranní), ovšem je nutné dát pozor aby se nepřehřála, přeci jen je to spíše chladnomilná kytka. Co se týče vody, je dobré nepřelévat, ale jinak je vážně v pohodě a nakvétá celkem ochotně ;-)

Ďakujem, to je potešiteľné :) Nechcem rastliny, ktorým nemôžem dopriať čo potrebujú :)

Já děkuju za pochvalu ;-) Tento postoj je správný
orchidejky

Honza.S píše:Jak děláte to černé pozadí u fotek, smím-li se zeptat?

Já si té otázky nevšimnul, pardon :oops:
Zhasnu v místnosti světlo, nasvítím pouze kytku co chci vyfotit (buď ji dám přímo pod světlo, nebo nad ní dám lampičkua fotím s bleskem na makro, tmavá místnost dělá to černé pozadí. Pokud se stane, že se na fotce objeví jakoby stíny z nasvíceného nábytku, tak fotku ztmavím aby zmizely a doostřím.
Minimoa

Příspěvek od Minimoa »

Já používám desku potaženou černou látkou s jemným vláknem. Na tu pak kytku zavěsím. I vyvázanou i v nádobě.
mitinka

Příspěvek od mitinka »

trocha kvetení LC Rojo Obrázek a dendr. delicatum Obrázek
Naposledy upravil(a) mitinka dne čtv 23. úno 2012 22:08:19, celkem upraveno 1 x.
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Minimoa píše:Já používám desku potaženou černou látkou s jemným vláknem. Na tu pak kytku zavěsím. I vyvázanou i v nádobě.

Takhle si to chystám také.Problém mám trochu s těmi nádobami,asi to budu stavět na nějaký podstavec před desku... 8-)
Doposud jsem používal rub promítacího plátna jako pozadí,ale byl problém s odlesky :geek:
orchidejky

marťan píše:
Minimoa píše:Já používám desku potaženou černou látkou s jemným vláknem. Na tu pak kytku zavěsím. I vyvázanou i v nádobě.

Takhle si to chystám také.Problém mám trochu s těmi nádobami,asi to budu stavět na nějaký podstavec před desku... 8-)
Doposud jsem používal rub promítacího plátna jako pozadí,ale byl problém s odlesky :geek:

To je ono, nikdy nenajdu látku, která mi nedělá odlesky :?
orchidejky

mitinka píše:trocha kvetení LC Rojo Obrázek a dendr. delicatum Obrázek

Ta Lc je parádní ;-)
Honza.S

Příspěvek od Honza.S »

Díky za návody! Možná by stálo zato je přetáhnout do fotovlákna, aby zde neupadly v zapomnění.
Zamčeno