Hlavně jsem u ní měl štěstí, protože málokterá takhle otevírá květ. Většinou jsou jako polorozvité.zaruba píše:Míra-krásná kvetení. Ta aurantiaca má super barvu květů.
Václav-Odontoglossum je nádherné.
Právě kvete 12
Re: Právě kvete 12
Mácha, Míra, paráda. Přidám 2 voňavé: Vanda udorn sunchine, letošní už 2. kvetení a Phalaenopsis Lea Maria Salazar.
Míra píše: Hlavně jsem u ní měl štěstí, protože málokterá takhle otevírá květ. Většinou jsou jako polorozvité.
Tak to jsem ani netušil. Někdy má člověk holt štěstí. Mě se loni podařil skvělý kup v E-shopu od Elsner. A sice Encyclia citrina. Právě mi začíná otevírat květ. Má veliké květy v poměru k listům a již nyní vidím krásně bílý okraj pysku. Takovou jsem si přál, protože tu velkou z přírody mám s čistě žlutými květy. Prý je to karwinskiana- se tvrdí. Citriny ale v nabídkách nejsou a už vůbec se nedá vybírat podle květů. Navíc obě rostliny mi kvetou v rozestupu asi měsíc jako moje speciosy, takže kvetení budu zažívat každý rok 2x
.
Gabin: Hezké kvetení.
Tak to jsem ani netušil. Někdy má člověk holt štěstí. Mě se loni podařil skvělý kup v E-shopu od Elsner. A sice Encyclia citrina. Právě mi začíná otevírat květ. Má veliké květy v poměru k listům a již nyní vidím krásně bílý okraj pysku. Takovou jsem si přál, protože tu velkou z přírody mám s čistě žlutými květy. Prý je to karwinskiana- se tvrdí. Citriny ale v nabídkách nejsou a už vůbec se nedá vybírat podle květů. Navíc obě rostliny mi kvetou v rozestupu asi měsíc jako moje speciosy, takže kvetení budu zažívat každý rok 2x
Gabin: Hezké kvetení.
Nádhera. A masdevalia taky
Ještě jednou si neodpustím již plně rozkvetlé D. hancockii a nádhernou Masdeválku.
Míra, Vaclav - paráda. Taky něco přidám - jedno fousaté Rlc., které kvetlo v listopadu a teď hodně překvapilo. Několik mých phalaenopsisů začalo kvést
Míra: nádhera, ta masdeválie je nádherný trs. Gabin: krásné phalíky a ta RLC vypadá skvěle. Není to chlupaté prasátko? (Hair Pig)
Zdenko, ano, je to Rlc. golf green hair pig.