Co je to za skudce?

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
kaacka3

Re: Co je to za skudce?

Příspěvek od kaacka3 »

EvaJ píše:tak to opravdu byl slimák, když jsem šla večer nastražit pasti, tak si tam visel na mřížce a v klidu dožíral poupě na L.alaorii. Tak to bylo jeho poslední jídlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to je dobře :P hlavně ještě pořád číhat...nemusí tam být je jeden :roll:
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

kaacka3 píše:
EvaJ píše:tak to opravdu byl slimák, když jsem šla večer nastražit pasti, tak si tam visel na mřížce a v klidu dožíral poupě na L.alaorii. Tak to bylo jeho poslední jídlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to je dobře :P hlavně ještě pořád číhat...nemusí tam být je jeden :roll:

jo, večer jdu znovu na lov :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
evulka

Příspěvek od evulka »

Prosím o radu , netýká se to tedy orchidejí , tak snad mohu, na listech některých muškátů Obrázeka ještě na jedné kytce(nevím název ) Obrázek umístěných venku na terase se objevily na skrz prokousané listy , žádného škůdce jsem neobjevila. Co to může být a jak se toho zbavit :?: Omlouvám se za nekvalitní fotky :oops:
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

evulka píše:Prosím o radu , netýká se to tedy orchidejí , tak snad mohu, na listech některých muškátů Obrázeka ještě na jedné kytce(nevím název ) Obrázek umístěných venku na terase se objevily na skrz prokousané listy , žádného škůdce jsem neobjevila. Co to může být a jak se toho zbavit :?: Omlouvám se za nekvalitní fotky :oops:

Evulko, jsou to prostě housenky, je potřeba je postříkat proti žravým škůdcům, nevím co máš doma za postřiky,nebo rostliny zalít Confidorem....je dobrém postříkat je preventivně. Bude to dobré uvidíš....Věra
evulka

Příspěvek od evulka »

Mám postřik Substral Careo, je to na savé , žravé a odolné škůdce už jsem to postříkala :evil: překvapilo mě to na muškátech , mají dost aromatické listy, no asi jim to chutná :lol: , díky , krásný den 8-)
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Evulko, pokud bys chtěla prohlížet lístky můžeš,na 100% najdeš malinkaté housenky, dějají to i ve světě, taky na tom občas pracuji,ale to bych nesměla mít orchideje a zahradu a jiné záliby.....Věra
Spirulína

Příspěvek od Spirulína »

Chci se zeptat - také jsem měla problém se slimáky, v 1 květináči jsem jich našla třeba 6! Ale maličkých. Vyžírali mi listy, stvoly i kořeny. Vždycky jsem ssubstrát vysypala a přebrala, u někteerých se to už nedělá, i jiných mi přijde, že ještě pořád mají vyžrané listy, ale v substrátu už nic není. Ale ted jsem v jednom našla žížalku - ta taky žere kořeny? Protože jediné poškození byly ty ožrané kořeny.
pafka

Příspěvek od pafka »

Žížala žere jen rozkládající se rostlinný materiál, kořeny na 100% nežere, možná nějaké mnohonožky???Ty můžou v některých případech žrát i kořeny.
8majuska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 8majuska »

Může mi prosím někdo poradit, co je to za žravýho hnusáka? Sviluška nebo třásněnka? Obě mají dělat stříbřitý povrch, pavučinku nevidím - prý také nemusí být vidět, ..
Přílohy
IMAG0221.jpg
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Tipnul bych to na svilušku. Tu ale lze vidět pouhým okem!
Odpovědět