Zygopetalum
Re: Zygopetalum
Je moc pěkné. Dnes se taky začal rozvíjet květ u Zyga
wiolan, je nádherné! jak ho máš rozrostlé? u mého už rozkvetl i druhý stvol, první asi brzy uvadne 
Nino - moc hezké Zygo, květy se zeleným okrajem se mi moc líbí
Gabčo - mám malou rostlinku, má jeden stvol se čtyřmi květy. Koupila jsem ho loni v listopadu kvetoucí, mělo dvě pahlízy. V tu dobu zašala růst nová pahlízka a ta teď kvete.
Bollopetalum se mi zdá ochotnější ke kvetení než Zygo. Zatím co Zygopetalami kvetou jednou za rok (obvykle podzim), Bollopetalum mi kvete 2x ročně (podzim a jaro). Uvidíme, jak to bude dál
Gabčo - mám malou rostlinku, má jeden stvol se čtyřmi květy. Koupila jsem ho loni v listopadu kvetoucí, mělo dvě pahlízy. V tu dobu zašala růst nová pahlízka a ta teď kvete.
Bollopetalum se mi zdá ochotnější ke kvetení než Zygo. Zatím co Zygopetalami kvetou jednou za rok (obvykle podzim), Bollopetalum mi kvete 2x ročně (podzim a jaro). Uvidíme, jak to bude dál
Tak toto je květní stvol z pahlízy, která už jeden měla..o jeden květ více a voní-spíše poránu a hezky provoní pokoj
Na mojom zygu,ktoré sa krásne rozrastá sa teraz začali krútiť listy.Viete mi niekto poradiť prečo?A ešte jedna otázka,kedy ho môžem dať von,zatiaľ je na chladnom schodišti.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
A jak vypadají pahlízy? Není to nízkou vzdušnou vlkostí na stanovišti?
Jinak ven bych dala kytky až po zmrzlých, aspoň za sebe.
Jinak ven bych dala kytky až po zmrzlých, aspoň za sebe.
Kedy je treba prestať u zyga so zálievkou , a na ako dlho?
Podle mně kolem listopadu a nemusí to být extra sušení. Já je nezalévám, třeba až do března, ale také my tolik nevysychají a občas jim porosím pahlízy. Každopádně nemohu říct, že by kvetly jako o závod. Jen tak sporadicky a většinou, až je vyndám na zahradu a oni začnou tvořit nové pahlízy, ze kterých kvetou.....
Dneska mi rozkvetlo Neopabstopetalum (Neogardneria, Pabstia, Zygopetalum).
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Kyra píše:Dneska mi rozkvetlo Neopabstopetalum (Neogardneria, Pabstia, Zygopetalum).
škoda, že tu není ten tleskací smajlík. Tak tleskám na dálku - moc pěkné.