Biplantol Vital NT

Jak často, jak moc a čím zalévat, rosit či hnojit ...
Odpovědět
Nancy
Kontaktovat uživatele:

Re: Biplantol Vital NT

Příspěvek od Nancy »

To skoro vypadá, jako by Biplantol měl fakt dobré právníky, že už si lidi ani nedovolí vyjádřit svůj názor. Teda já ho používám skoro rok a orchideje prospívají. Nicméně že by ty molekuly vody měly až tak dobrou paměť, aby přenesly přes všechna ta ředění živiny do D6, tak to mi nějak nejde do hlavy. Ještěže jsem si pořídila rovnou litrové balení :lol: :lol: :lol:
A děkuji za vysvětlení ředění homeopatik.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

No, homeopatika maj vždycky dobré právníky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já jsem starý skeptik a cynik, takže u lidí si říkám, že funguje placebo efekt, ale ta kytka to neví, tak jsem to chtěla zkusit, co to udělá.
Co nám o tom předášeli, tak by to mělo fungovat tak, že "informace" obsažené v roztoku mají povzbudit vlastní obranyschopnost organismu bojovat s případnou chorobou a posílit odolnost, něco jako "čím ses zkazil, tím se naprav" -(i když tohle běžne asi slýcháme u kocoviny :D ) - takže každopádně nespálíme kořeny přehnojením :lol:
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Jak praví Bible: Víra Tvá Tě uzdravila...
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

A věří kytky? :? :mrgreen:
tommy

Příspěvek od tommy »

Katka píše:A věří kytky? :? :mrgreen:
No já bych řekl, že to tu už zaznělo: protože máme spíš tendenci přehnojovat, přidání "ničeho" do dešťovky ten problém vlastně napraví...
T.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

no mne biplantol jako NIC nepripada...
tommy píše:
Katka píše:A věří kytky? :? :mrgreen:
No já bych řekl, že to tu už zaznělo: protože máme spíš tendenci přehnojovat, přidání "ničeho" do dešťovky ten problém vlastně napraví...
T.
mato74

Příspěvek od mato74 »

tommy píše:Pokud se dobře pamatuji, tak u homeopatik pro lidi (jak je to u kytek, nevím) se za první účinné považuje ředění D23 - to znamená, že je to naředěné mnohem víc než milionkrát... Ředění D1 znamená, že vezmete 1 ml účinné látky a smícháte s 99 ml destilky; z takto vzniklého roztoku vezmete opět 1 ml a smícháte s 99 ml destilky, čímž získáte ředění D2. Takto pokračujete ještě jedenadvacetkrát a dostanete zminěné ředění D23. To už ale v tom výsledném roztoku není ani jedna molekula účinné látky; účinnost je údajně zajištěna jakousi "pamětí" molekul vody, do kterých se "informace" o účinné látce "obtiskne"...

Tzv D-ředění je 1:9 (C nebo CH je 1:99) a při 23D se opravdu dostáváme do oblastí jednotek molekul v jednotce objemu (záměrně nepíši kolik je jednotka, protože neznám jaké látky tam jsou).
Množství látky je definované Avogadrovou konstantou 6,022*10 na 23 molekul (atomů) v jednom molu a 1mol má definovanou hmotnost (pro vodu 18g = 18ml vodu obsahuje přesně 6,022*10^23molekul H2O) což pro ředění 23D vychází na 6 molekul 100ml, jasně že je pitomost ředit vodu vodou ale pro příklad a představu, hlavně o objemu je to nejjednodušší, mohl sem ale použít třeba kuchyňskou sůl NaCl, ale už se mi to nechce přepisovat, a kdo si představí jak velká je hromádka nějakých 58g - jednoho molu soli.
Na paměťový otisk moc nevěřím. U lidí je to jednoduchý, protože využíváte celé množství přípravku v němž je vždycky několik molekul aktivní látky a stejně jako stačí jediná molekula například na rozběhnutí alergické reakce, tak to podobně funguje k nastartování různých obranných mechanismů organismu.
Jen si nedovedu představit u kytek když tohle ředění nedostane jedna kytka, tak zákonitě některé kytky musí věřit a jedna z nich je ta šťastná co potřebnou molekulu dostane ;)
Ještě mě tak napadlo, oni se ty molekuly nikde neztratí tím ředěním, takže tam určitě něco bude, protože při takovém ředění nelze zaručit homogenitu roztoku žádným způsobem, jen se může stát, že třeba v jedné flašce nebude žádná v druhé budou tři v jiné třeba padesát, tohle už je fakt víc o víře než o praktickém změření.
Bohužel neumím německy tak dobře abych si přečetl originální letáky biplantolu a mohl posoudit co tam píšou.
Nancy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nancy »

Více info než na http://www.biplantol.de se dá najít na http://www.biplantol.com Navíc com je v angličtině. Třeba odkaz na Info & Press Release.
ssscream

Příspěvek od ssscream »

Ahoj všichni. Povedlo se mi sehnat pár kusů hnojiva Biplantol Vital NT. Mám jeden kus litrového balení a čtyři kusy 250ml. Bohužel do ceny musím započítat i poštovné, které jsem za Biplantol zaplatil, takže:

545,- Kč litrové balení
220,- Kč čtvrtlitrové balení

Pokud budete chtít zaslat na dobírku, částku dobírkovného nechám přičíst ke konečné částce. Pokud byste mi zaslali peníze na účet, poštovné je 58,- Kč.

Když budete mít zájem, pište mi ;-)
Nic není nemožné.
JanMazac

Příspěvek od JanMazac »

Já bych se hlásil o to čtvrtlitrové balení :)
domluíme se po mailu?
pokud ano, tak zde je adresa: hanis.mazac@gmail.com

Děkuji
Honza M.
Odpovědět