Právě kvete 5

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
evulka

Re: Právě kvete 5

Příspěvek od evulka »

No já tedy nic horšího na fotkách nevidím ;) , krásná poupátka :P
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Dendrobium Rainbow Winter Beauty Obrázek
evulka

Příspěvek od evulka »

Tak to je nádhera :shock:
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Zdeni,to je tedy nádhera,
garnet

Příspěvek od garnet »

Zdenka píše:Dendrobium Rainbow Winter Beauty Obrázek

Moc hezká. Je to křížence D. kingianum ? Ptám se , protože jsem od Luda koupil take D. Winter Beauty a je jiné, uz take nakveta , fotku zaslu, jakmile to půjde.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Pradvěpodobně D. kingianum x speciosum ale bez záruky
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Tak tady bude asi s označením trochu problém ;)
Dendrobium Rainbow je dle RHS křížení (heterocarpum x nobile) x findleyanum což asi nebude tento případ (předpokládám, že Winter Beauty je název klonu, který by tedy měl být správně v uvozovkách). Jenže podle mého názoru kytka na fotce uvedenému křížení neodpovídá. Žádné další křížení, které by obsahovalo slova Rainbow Winter Beauty jsem nenašel.
Křížení kingianum x speciosum by se mělo správně jmenovat D. x delicatum. Tomu se fotografie rostliny podobá skutečně o poznání víc, ale netroufnu si říct, jestli je to ona nebo ne ;)
Pikantní na tom všem je, že na netu nejdete pod názvem Den. Rainbow 'Winter Beauty' nejen různé barvy, ale dokonce také zjevně různé kytky, což je samozřejmě kapitální békovina :mrgreen: Má-li rostlina část názvu v uvozovkách, jedná se o klon a ty si musí být podobné jako vejce vejci (maximálně se drobátko lišit v barevném nádechu, přičemž tento rozdíl může vzniknout různou intenzitou osvětlení při vykvétání rostlin v různých podmínkách, nebo také způsobené různou dobou stáří květu při focení).
Hezký den
Pavel
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Souhlasím s vámi, je v tom zjevně zmatek. Podle štítku má "původ" kytička tady http://www.idflor.com/p_1112.htm
Můj štítek je lehce inovován tím slovem Rainbow Obrázek
Možná tam zkusím položit dotaz
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tak jsem jim napsala a budu se zvědavostí očekávat, jestli mi něco odpovědí.
lukas.kresina

Příspěvek od lukas.kresina »

Myslím, že v tom hledáte zbytečnou vědu. Kliknutím na ten odkaz zjistíte, že "Winter Beauty" je čistě obchodní značka, která zahrnuje několik druhů hybridních dendrobií kvetoucích v zimě (od listopadu do března). A jsou to přesně tyto: Dendrobium bílé, Dendrobium žluté, Dendrobium růžové, Dendrobium fialové a Dendrobium duhové (to má okvětní lístky s barevným přechodem). O který druh se jedná, se pozná podle podle barvy dolní špičaté části etikety. S nějakými registrovanými názvy hybridů a klonů to nemá nic společného. Jsou totiž i pěstitelé, kteří chtějí mít za oknem pěknou kytičku a zajímá je pouze to, kdy kvete a jakou barvu mají květy.
Přeji pěkný víkend.
Lukáš Křesina
Zamčeno