Právě kvete 5
Re: Právě kvete 5
No já tedy nic horšího na fotkách nevidím
, krásná poupátka 
Tak to je nádhera 
Zdeni,to je tedy nádhera,
Pradvěpodobně D. kingianum x speciosum ale bez záruky
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady bude asi s označením trochu problém
Dendrobium Rainbow je dle RHS křížení (heterocarpum x nobile) x findleyanum což asi nebude tento případ (předpokládám, že Winter Beauty je název klonu, který by tedy měl být správně v uvozovkách). Jenže podle mého názoru kytka na fotce uvedenému křížení neodpovídá. Žádné další křížení, které by obsahovalo slova Rainbow Winter Beauty jsem nenašel.
Křížení kingianum x speciosum by se mělo správně jmenovat D. x delicatum. Tomu se fotografie rostliny podobá skutečně o poznání víc, ale netroufnu si říct, jestli je to ona nebo ne
Pikantní na tom všem je, že na netu nejdete pod názvem Den. Rainbow 'Winter Beauty' nejen různé barvy, ale dokonce také zjevně různé kytky, což je samozřejmě kapitální békovina
Má-li rostlina část názvu v uvozovkách, jedná se o klon a ty si musí být podobné jako vejce vejci (maximálně se drobátko lišit v barevném nádechu, přičemž tento rozdíl může vzniknout různou intenzitou osvětlení při vykvétání rostlin v různých podmínkách, nebo také způsobené různou dobou stáří květu při focení).
Hezký den
Pavel
Dendrobium Rainbow je dle RHS křížení (heterocarpum x nobile) x findleyanum což asi nebude tento případ (předpokládám, že Winter Beauty je název klonu, který by tedy měl být správně v uvozovkách). Jenže podle mého názoru kytka na fotce uvedenému křížení neodpovídá. Žádné další křížení, které by obsahovalo slova Rainbow Winter Beauty jsem nenašel.
Křížení kingianum x speciosum by se mělo správně jmenovat D. x delicatum. Tomu se fotografie rostliny podobá skutečně o poznání víc, ale netroufnu si říct, jestli je to ona nebo ne
Pikantní na tom všem je, že na netu nejdete pod názvem Den. Rainbow 'Winter Beauty' nejen různé barvy, ale dokonce také zjevně různé kytky, což je samozřejmě kapitální békovina
Hezký den
Pavel
Souhlasím s vámi, je v tom zjevně zmatek. Podle štítku má "původ" kytička tady http://www.idflor.com/p_1112.htm
Můj štítek je lehce inovován tím slovem Rainbow
Možná tam zkusím položit dotaz
Můj štítek je lehce inovován tím slovem Rainbow

Možná tam zkusím položit dotaz
Tak jsem jim napsala a budu se zvědavostí očekávat, jestli mi něco odpovědí.
- lukas.kresina
Myslím, že v tom hledáte zbytečnou vědu. Kliknutím na ten odkaz zjistíte, že "Winter Beauty" je čistě obchodní značka, která zahrnuje několik druhů hybridních dendrobií kvetoucích v zimě (od listopadu do března). A jsou to přesně tyto: Dendrobium bílé, Dendrobium žluté, Dendrobium růžové, Dendrobium fialové a Dendrobium duhové (to má okvětní lístky s barevným přechodem). O který druh se jedná, se pozná podle podle barvy dolní špičaté části etikety. S nějakými registrovanými názvy hybridů a klonů to nemá nic společného. Jsou totiž i pěstitelé, kteří chtějí mít za oknem pěknou kytičku a zajímá je pouze to, kdy kvete a jakou barvu mají květy.
Přeji pěkný víkend.
Lukáš Křesina
Přeji pěkný víkend.
Lukáš Křesina