Nejen orchideje jsou krásné
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Pěkný den. No ona nesmrdí na dálku. Já ryl mezi ní.Když roste na ploše zhruba dvou metrů čtverečních, síla smradu se násobí
Ale nelikviduji ji. Jen část zahrady, kde roste podryl jakýsi dobytek, asi krtek a tak jsem zachraňoval ostatní kytky, Arum italicum, Arum nigrum, Hepatica nobilis různých proveniencí, a další. Ten její smrad není ani tak intenzivní, ale takový pro mě málo snesitelný. Zajímavé je, že se jedná o první kytku, která u mě, na zahradě zjara rozkvétá. Ještě před sněženkama.
No my máme na chalupě jen klasickou bílou. O tuhle jsem se kdysi snažila, ale nějak to nevyšlo. Je zajímavá - mám ráda zelený a hnědý kytky (ale samo i ty normálně barevný!
). Musí to být krása, když je jich tak hodně pohromadě.
Jestli vzpomenu, nové semenáčky v létě nakelímkuju a přivezu. Čemeřice jsou tajůplné, jako skoro všechny jedovatky. 
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný večer. Tak se nám jaro už rozjíždí
Kvete Iris Katharine Hodgkin
Pěkňoučký
zahradnik píše:Pěkný večer. Tak se nám jaro už rozjíždíKvete Iris Katharine Hodgkin
Tak ten je nádherný,....
Krásné jaro!
Krásná kombinace barev. 
Tak jsem v rychlosti proběhl zahrádku a je jasné, že jaro už je za dveřmi. Největší radost mi udělaly kandíky, které se u mne uchytily a množí se i výsevem. Je to další příklad toho, že přírodu není potřeba napodobovat ve všem- jak jsem psal u Stanhopea tigrina.
Na Medníku kousek od nás rostou v bukovém lese v jílovité zemině. U mne pod smrkem v jehličí v daleko humosnější zemině. Když se množí i výsevem tak se jim asi daří.
Na Medníku kousek od nás rostou v bukovém lese v jílovité zemině. U mne pod smrkem v jehličí v daleko humosnější zemině. Když se množí i výsevem tak se jim asi daří.
jsou opravdu nádherné