Právě kvete 2

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
Gabča

Re: Právě kvete

Příspěvek od Gabča »

Marion píše:Marenko,krásná minicatlejka,moc se mě líbí,též o ni uvažuji,ale musím brzdit ,dům není nafukovací :lol: :lol:
Haki,moc pěkné papuče!!!Moc vám holky gratuluji a připojuji momentálně kvetoucího papuče

Marion, mohla bys dát fotku celé rostliny toho světlého papuče? Víš, co je zač? Tvarem květu je dost podobný jednomu mému, nedávno jsem ho tu taky "ukazovala". Zajímalo by mě, co by v tom mohlo být za křížení, tak bych ráda viděla, jestli máš podobné i listy. Díky.
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Všem děkuji :D
Gabčo,popravdě netuším jak se jmenuje,před několika lety jsem ho koupila v obi.
Přílohy
IMG_1712.JPG
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Děkuju, Marion. Opravdu, vypadá jak světlejší verze toho mého (download/file.php?id=5352&mode=view). Já ho loni koupila odkvětající v Hornbachu. Jakou má přesně barvu?
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Gabčo,je bílý
Přílohy
IMG_1694.JPG
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Marion píše:Všem děkuji :D
Gabčo,popravdě netuším jak se jmenuje,před několika lety jsem ho koupila v obi.

Je to křížení P. niverum s papučem z příbuzenstva Glaucophyllum.
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Holky krasne strevice. ;) Ja jak jsem u ruzovo-bileho myslela ze bude kvet,tak byl jen list,tak ted musim cekat dal,ale hezky na neuj sviti a bude leto,tak by to mohlo dopadnout.Pridavam foto vcera koupeneho D.nobile,ktere ma mnoho z vas- je porizene z tohop kvetinarstvi se sklenikem,kde jsem koupila mnohe odkvetle orchidejky..Ja ho jeste nemam a oproti ostatnim mi prijde,ze tohle tmave ma nejvetsi kvety-pripominaji mi az katleju.No a opet detail te Vando-Ascocendy od Lukscheitera-uz kvete 8 kvetu.
Přílohy
Ascicka oranz-flicek kvet detail 1.JPG
dendrobium nobile  vinove kvet detail.JPG
d.nobile vinove  nove  cela rostlina 17.5..JPG
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Obávám se, že tento hybrid s D. nobile nemá nic společného. D. nobile není až tak barevné jako například jiní zástupci tohoto rodu např. D. crystalinum. Kdysi se hodně používalo ke křížení což je pravda. Dnes je použítí tohoto rodu natolik rozsáhlé, že je těžké určit, co zde je a není zastoupeno. Nevím, proč se tak vžilo pro hybridy označení nobile což je asi dost zavádějící. Spíš bych říkal hybridní dendrobium nebo yamamoto podle toho, kdo s tím začal.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Posílám fotku Psych.kalihi Big BM/JOGA.Sem z těch zkratek hodně vedle,určitě jsou i špatně napsané,jako velké,malé písmena,kdo tomu rozumí,tak prosím za prominutí.Napsala jsem o jaký jde.Přišel už s poupátkem,dík patří do Svaté! :P
Přílohy
P5184739 - Kopie.JPG
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

To jsou roztomilé rostlinky. Hlavně po odkětu nestříhat opadaný stvol. Dokáže na něm vykvétat i několik let.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

hanka2 píše:Posílám fotku Psych.kalihi Big BM/JOGA.Sem z těch zkratek hodně vedle,určitě jsou i špatně napsané,jako velké,malé písmena,kdo tomu rozumí,tak prosím za prominutí.Napsala jsem o jaký jde.Přišel už s poupátkem,dík patří do Svaté! :P

ohóó, tak gratuluji. zrovna včera jsem si vzpomněla, jak asi prospívá. No to je super, mám radost. Jak je květ velký ?
Odpovědět