Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Teta

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od Teta »

..:) ta formulace "samec ještě žije" zní hrozně... :lol: :lol: :lol:

lipo píše:Kiwi jsem zrušila, buď se neurodilo, když zmrzly květy a pak bujelo jak blázen, nebo se urodilo moc a nikomu to vkrátku nechutnalo, plody opadaly a byla z toho břečka. Samec ještě žije, ale dvakrát za rok dělám řez na pařez, jinak vyletí do koruny ginka a usurpuje ho. :x
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

garnet..obdivuji,sliny se mi sbíhají...
lipo

Příspěvek od lipo »

Teta píše:..:) ta formulace "samec ještě žije" zní hrozně... :lol: :lol: :lol:

lipo píše:Kiwi jsem zrušila, buď se neurodilo, když zmrzly květy a pak bujelo jak blázen, nebo se urodilo moc a nikomu to vkrátku nechutnalo, plody opadaly a byla z toho břečka. Samec ještě žije, ale dvakrát za rok dělám řez na pařez, jinak vyletí do koruny ginka a usurpuje ho. :x

No zní. :oops: Je na místě, kde nevadí, ale akebie http://www.profizahrada.cz/foto/cz/11526/ by se mi tam líbila víc. Tu mám na hodně stinném místě a málo kvete. :cry:
Teta

Příspěvek od Teta »

Akebie je nádherná. Tu bych také chtěla. Ale myslím, že chce teplejší místo, než jí mohu nabídnout....:(
lipo

Příspěvek od lipo »

Máme u nás mrazový kotlík a i když narašené růže a kiwi zmrznou, na akebii nic nepopatřuji. Ale mám pocit, jestli neraší později. A taky je mezi dvěma pančiči, třeba ji chrání. Na jaře uvidím, jestli budou pozdní mrazy. Ani si neuvědomuji, jestli je v Liberci v botanické.
Teta

Příspěvek od Teta »

Taky nevím... ale mají ji u jedné cukrárny, když jezdíme na chalupu. Na jaře je prostě úžasná!. Já ji zkoušela v nádobě - a to nevyšlo. A chalupu máme také v blbém místě - je to také mrazová kotlina - pozdní mrazy jdou přímo přes náš pozemek. Baráky nad náma už to tak nechytají.... :)

lipo píše:Máme u nás mrazový kotlík a i když narašené růže a kiwi zmrznou, na akebii nic nepopatřuji. Ale mám pocit, jestli neraší později. A taky je mezi dvěma pančiči, třeba ji chrání. Na jaře uvidím, jestli budou pozdní mrazy. Ani si neuvědomuji, jestli je v Liberci v botanické.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Právě kvete Hamamelis xintermedia a také něco k snědku.
Přílohy
Ham.jpg
orchideje 23383.jpg
zahradnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnik »

Pěkný večer. Evakuoval jsem dneska polostinnou partii rozrytou krtkem. Všude kolem mě kvetla čemeřice Helleborus foetidus. A jak se tak do ní opíralo sluníčko musel jsem konstatovat že kudy kvete tudy smrdí. Zlatej zmijovec. Ten je na jeden den. Tuhle šacuju skoro na měsíc. Asi budu pokračovat až odkvete. :roll:
Přílohy
IMG_8076.jpg
Teta

Příspěvek od Teta »

Ta je krásná! To jsem netušila, že smrdí. :lol:
lipo

Příspěvek od lipo »

Mám na zahradě tuto čemeřici řadu let, sama se vysemeňuje, ale nikdy na dálku nesmrděla tak, abych ji kvůli tomu likvidovala. Asi máte nějaký extra smradlavý klon. :mrgreen:
Odpovědět