Stanhopea

Gongora, Lycaste, Maxillaria, Paphinia, Stanhopea ...
Odpovědět
kvusta

Re: Stanhopea

Příspěvek od kvusta »

Technická otázka - poté, co ji namočíte, necháte ji okapat třeba nad vanou, nebo je pod ní kýbl...? :P A z košíku se nesype na zem "sajrajt?"
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Teď to honem nemůžu najít, ale např. Apolenka to docela šikovně vyřešila připevněním podmisek ke košíkům, snad si to přečte a dá ti sem fotku.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Škoda jen, že je to tak pomíjivá krása. :D
apolenka

Příspěvek od apolenka »

viewtopic.php?f=61&t=108&start=500

Je to v tomhle vláknu na 51 straně, já nevím , jak to sem dát :roll:
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

kvusta píše:Technická otázka - poté, co ji namočíte, necháte ji okapat třeba nad vanou, nebo je pod ní kýbl...? :P A z košíku se nesype na zem "sajrajt?"
používám kýbl ve kterém se prodává travní hnojivo,ten je rozměrem ke koši,jehož velikost jsem volila podle návodu HAKI.Když to vyndám,postavím ho na kýbl trochu menší, aby to okapalo.Udělala jsem si podmisky z nějakých vík.Jsou vysoké asi 2 cm a průměr jako koš.Víko jsem na boku propíchla na 4 místech,do direk navlékla a upevnila drát dl. asi 10 cm a na konci ohnula na háček,který pak zavěsím do koše.Původně jsem měla koš vystlaný rašeliníkem ,ale jakmile oschnul,byl z toho pěkný b...vyndala jsem ho a koš vystlala kokosem,jsou to takové ty vlasy a je pokoj.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

[quote="Marta1"]Moje Stanhopea..podle Míry tigrina..podle Pavla nigroviolacea mi dělá letos radost

No stále je to St. tigrina a to ať už var. nigroviolacea nebo jina varieta. Mně se tedy vybarvení pomalu každý rok mění. Jednou je světlejší, podruhé tmavší nebo více červenohnědé barvy. Jsem zvědav na letošek. Jinak tady je foto St. tigriny var. rubra z minulého kvetení. Uvidíme, jak bude také vybarvena letos.
Přílohy
St. tigrina var. rubra.jpg
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

Marta1 píše:Moje Stanhopea..podle Míry tigrina..podle Pavla nigroviolacea mi dělá letos radost..ke 2 květům které jste již viděli rozkvetl z druhého stvolu ještě 1 květ a tak si ještě dovolím
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

a to není ještě všechno..za necelé 3 r. co ji mám ,přirostly 4 pahl...teď jich leze 6.. mám velkou radost..přeji všem dočkat se tohoto kvetení a nádherné vůně,která prostupuje i za dveře..
Martičko nádhera, je vidět, že je u tebe maximálně spokojená :P
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

U mě divočí zatím jen jedna a to Stanhopea costaricensis sluníčko to docela žene :) je fakt ,že neodmlouvá-kvete každý rok .
Přílohy
Stanhopea costaricensis
Stanhopea costaricensis
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Tak jsme rozkvetly a opět se podařilo od začátku ale letos to je prostě opravdu úspěch.
Přílohy
Kopie - orchideje 2027.jpg
Kopie - orchideje 2029.jpg
Kopie - orchideje 2030.jpg
Kopie - orchideje 2031.jpg
Kopie - orchideje 2034.jpg
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

A plně rozvitá.
Přílohy