cymbidium

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
Odpovědět
Marta1

Re: cymbidium

Příspěvek od Marta1 »

Bílá mi připomíná sníh,ten nemusím,ale tyto květy jsou krásné
pavla

Příspěvek od pavla »

To bílé je skutečně nádherné.
Já jsem neodolala a koupila si tohoto drobečka. Listy má max. 40 cm, i kvítky jsou drobné. Bohužel, žádná rozumná jmenovka u toho nebyla. Co myslíte, kam ji zařadit?
Přílohy
ruzne 105.jpg
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

já bych řekla, že je hodně podobné tigrinum, ale je to jen můj odhad ;)
pavla

Příspěvek od pavla »

podoba tam je :), díky Evi.. Toto moje nemá shora květy dohněda, ale namíchané by tam být mohlo. A to je chladnomilné.
Nevím, proč exportéři orchidejí mají u všech orchidejí jednu jmenovku, kde se hlavně dozvím, že to nemám jíst.....
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Ale to je přece zásadní informace.
Elíza

Příspěvek od Elíza »

Ahojky.Mám Cymbijku od loňska.Nechala jsem ji v chladné zimní zahradě.Když byli tepla,šla i ven za dveře na minibalkonek.Je to na severu.Ale pořád hlásí mrazíky.Bojím se jí tam nechat.Máte už ji někdo venku? :?
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Někde tady psal Míra, že teď potřebují teplo, aby dost narostly.
Elíza

Příspěvek od Elíza »

:) Děkuji za tip.
evulka

Příspěvek od evulka »

Dobrý den , ještě zaléváte cymba, pročetla jsem celé vlákno, cymbo jsem zdárně přezimovala, od května je na východní terase , hnojím, zalévám , přirůstají mu nové pahlízy, je vidět , že se mu daří. Mám ho od loňského podzimu. Teď jsem ho přestěhovala na slunce, pokud tedy ještě nějaké bude :lol: a píše se zde, že by se mělo začít sušit, já jsem tedy zalívač ;) tak si neumím představit , že ho vůbec nebudu zalívat.Od kdy a do kdy je prosím sušíte a opravdu vodu vůbec :? Děkuji , vím že je to zde popsáno a vše jsem pilně naštudovala , ale myslím si , že mi někdo řekne , že se může třeba trochu zalévat :lol: děkuji pěkně
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

evulka píše:Dobrý den , ještě zaléváte cymba, pročetla jsem celé vlákno, cymbo jsem zdárně přezimovala, od května je na východní terase , hnojím, zalévám , přirůstají mu nové pahlízy, je vidět , že se mu daří. Mám ho od loňského podzimu. Teď jsem ho přestěhovala na slunce, pokud tedy ještě nějaké bude :lol: a píše se zde, že by se mělo začít sušit, já jsem tedy zalívač ;) tak si neumím představit , že ho vůbec nebudu zalívat.Od kdy a do kdy je prosím sušíte a opravdu vodu vůbec :? Děkuji , vím že je to zde popsáno a vše jsem pilně naštudovala , ale myslím si , že mi někdo řekne , že se může třeba trochu zalévat :lol: děkuji pěkně

Cymbidia chtějí celoročně vlhko.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Odpovědět