škůdce

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: škůdce

Příspěvek od radzak »

Spirulína píše:Dobře, já to vyfotím. Odkud může být nadbytek dusíku? Svilušky dělají ale lepkavé stopy po sobě, ne? Já myslela, že to stříbřité dělá třásněnka, jak tu někdo psal. Škůdce na tom opravdu nevidím a to mám dobrý zrakk, když tak vezmu tu lupu, ale nevím...

Přebytek dusíku je z přehnojování. Lepkavé stopy dělají mšice, stříbřitý povrch spodní strany listů svilušky.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Spirulína

Příspěvek od Spirulína »

Já je nehnojím. Akorát vlastně teda na list, ale ty kroutící se jsem zrovna nepostříkala už hodně dlouho.
Přílohy
Kroucení listů
Kroucení listů
Spirulína

Příspěvek od Spirulína »

Tak tady fotky
Přílohy
Chodbičky
Chodbičky
IMG_7204.JPG
Povlak
Povlak
Puchýřky
Puchýřky
List z vrchu
List z vrchu
Spirulína

Příspěvek od Spirulína »

Ještě další
Přílohy
Zespodu
Zespodu
IMG_7213.JPG
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Spirulína píše:Já je nehnojím. Akorát vlastně teda na list, ale ty kroutící se jsem zrovna nepostříkala už hodně dlouho.

Žloutnoucí a kroutící list (obr.7214) bych přisoudil svilušce, pokud je spodní strana povrchu listu stříbřitá. Na tu, ale i jiné potvory (molici, třásněnku) je výborný Talstar. Ty fleky na listech (obr. 7208) by mohla způsobit voda po stříkání listů vodou, ale stoprocentně si jistý nejsem. Také listy (obr. 7205) ztrácejí turgor (vbitrobuněčné napětí) pravděpodobně díky poškozeným kořenům.
Spirulína

Příspěvek od Spirulína »

Ta orchidej s uvadajícími listy má hnusné kořeny, to je pravda, ona je celá nic moc, má 4 listy, tenhle je spodní, ty vrchní vypadají lépe. Tu orchidej, co má fleky na listech, jsem vodou nijak nestříkala, přesadila jsem ji akorát, asi před víc jak měsícem.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Spirulína píše:Ta orchidej s uvadajícími listy má hnusné kořeny, to je pravda, ona je celá nic moc, má 4 listy, tenhle je spodní, ty vrchní vypadají lépe. Tu orchidej, co má fleky na listech, jsem vodou nijak nestříkala, přesadila jsem ji akorát, asi před víc jak měsícem.

Víc vám asi neporadím :( .
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

mě to na obrázcích 7211 a 7213 přijde jako mechanické poškození či případně nahlodnuté nějakým větším škůdcem. Možná by připadal v úvahu i nějaký ten šneček.
Hezký den
Pavel
Spirulína

Příspěvek od Spirulína »

Tak to je teda prekérka, tak teda nevím, co s tím, šnečka jsem na tom nenašla a mechanické poškození to být nemůže, nenapadá mě, od čeho by to bylo, najednou se to tak objevilo a stále se to rozšiřuje, myslím to na obr. 11 a 13 :-( A to kroucení listů se mi taky nelíbí, začalo to ještě u jedné orchideje. Ale listy má v pořádku, kořeny vyhání, kvete.
No a co ty šílený chodbičky? Vždyt budou za chvíli skrz :-(
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Dej na noc na substrát kolečka okurky a bude ráno jasno. Šnečkům okurka chutná víc faleňák.
Když tam nic nebude, tak už fakt nevím :(
Hezký den
Pavel
Odpovědět