Průhledné květináče
Re: Průhledné květináče
Průhledné květináče mají rády např. phalaenopsisy, protože asimilují i kořeny a takhle k nim může světlo.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nutné to samozřejmě není, ale má to jisté výhody, jak pro rostlinu (se zelenými kořeny) tak pro pěstitele. Před pár lety dělali v brněnském arboretu pokus, při němž zasadili semenáčky phalaenopsisů do transparentních, hnědých a černých plastových květináčů a rostliny v transparentních květináčích vyrostly (pokud mě paměť neklame) asi o rok dřív.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Nápad se mi líbí, cena už ne. Je fajn, že květináčky jsou průhledné, celé se to dá zavěsit, takže to šetří místo. Ale ta cena...
http://www.ebay.com/itm/Orchid-Clear-Pot-Basket-Round-Plastic-Phalaen-Paphiopedilum-Plant-Hanging-placed-/271576199275?pt=Planters_Pots&hash=item3f3b33f06b
http://www.ebay.com/itm/Orchid-Clear-Pot-Basket-Round-Plastic-Phalaen-Paphiopedilum-Plant-Hanging-placed-/271576199275?pt=Planters_Pots&hash=item3f3b33f06b
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
hmmm, to si zase někdo chce namastit kapsu. Číňan to vylisuje za pár šestáků a v Americe je z toho zlatej důl
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Tak si nějak neumím představit,že bych si takovou příšernou věc pověsil do zz
Já si koupila květináče na orchideje na harasim.info. Mají je dokonce i v jiných barvách. Vybírat je z čeho a orchideje v nich vypadají fakt hezky.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
CITUJI-"Další výhodou je vzlínající voda a vlhkost v obalu, kterou orchideje ke svému zdárnému růstu potřebují."
NE NE ...!!! Tato věta která je na stránkách - je právě špatně. Ty plastové obaly na květináče nemají žádné odtokové otvory. Pro orchideje bohužel nevhodné .
NE NE ...!!! Tato věta která je na stránkách - je právě špatně. Ty plastové obaly na květináče nemají žádné odtokové otvory. Pro orchideje bohužel nevhodné .
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
ono to nejsou ani květináče, ale obaly se zvýšeným dnem a dle mého jsou všechny obaly k hounu. Nemá to žádnou funkci ,je to jen ozdoba.
Já myslím, že je to dobré. Když nepokvetou orchideje tak bude v ZZ alespoň něco barevného 
A ja si zase myslím, že si tu niekto robí len reklamu na vlastný eshop ...