Dracula chimaera
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dracula chimaera
díky všem 
Nádherná, gratuluju.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
ještě malé upřesnění co se názvu týká. Koupená byla od Ecuagenery s cedulkou chimaera. Aleš Dvořák mi napsal mailem toto :
paráda, jen to není chimaera ale gorgona, ale to vůbec nevadí, je stejně (možná i víc) excelentní. Chimaera není takhle skvrnitá.
A protože ho považuji za znalce právě tohoto rodu (a mnoha dalších), samozřejmě mu věřím a jdu si přepsat cedulku.
paráda, jen to není chimaera ale gorgona, ale to vůbec nevadí, je stejně (možná i víc) excelentní. Chimaera není takhle skvrnitá.
A protože ho považuji za znalce právě tohoto rodu (a mnoha dalších), samozřejmě mu věřím a jdu si přepsat cedulku.
Hmmm, tak to je zajímavé zjištění.
Zas tak se v nich teda nevyznám, ale od mé chimaery se opravdu docela liší.
No jo, Ecuagenera.
No jo, Ecuagenera.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
je to věc výkladu, Dracula gorgona - synonymum Masdevallia chimaera var. gorgona H.J.Veitch 1889, takže jak si to kdo přebereolaw píše:Hmmm, tak to je zajímavé zjištění.![]()
No jo, Ecuagenera.
Já gorgonu moc neznám. Nějak jsem na ni ještě nenarazil, tak jsem ji nezkoumal.
Evi , klidně si tam napiš gorgona ale nech tam otazník. Ty rostliny tak silně varýrují, chce to snímek z blízka a střed květu.
Takhle to není zcela evidentní o jakou rostlinu jde. Nikdy nevěř co dodá firma. Těch rostlin mají hodně a při manipulaci
během pěstování je spousta možností jak rostliny zaměnit.
Takhle to není zcela evidentní o jakou rostlinu jde. Nikdy nevěř co dodá firma. Těch rostlin mají hodně a při manipulaci
během pěstování je spousta možností jak rostliny zaměnit.
Těch popisů od roku 18?? bylo určitě hodně a někdo určitě z variety udělal samostatnou rostlinu to je naprosto běžné.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
musím říct, že to je naprosto úžasná rostlina. Otevírá se již pátý květ a navíc jí rostou další dva květní stvoly. Neodpustím si fotku květu před otevřením
Evo je fakt parádní!