Phragmipedium longifolium
Re: Phragmipedium longifolium
Ďakujem všetkým za pochvalu. Je to od Vás milé. Rastlinku som si kúpila pred 5 rokmi. Presadila som ju do substrátu zloženého z malých kúskov kokochipsov a jemnej kôry. Prvé tri roky som ju mala na parapete v obývačke, rástla veľmi uspokojivo, no potom som ju kvôli jej rozmerom šupla do chladnej predsiene k cymbidiam. Vysvetlila som jej, že buď sa zmeneným podmienkam prispôsobí, alebo bude musieť z domu preč...
Vyrástla nová ružica, ktorá vzápätí vykvitla, teraz vyháňa ružice dve.
Samozrejme, že je vo väčšom kvetináči, ale substrát má stále rovnaké zloženie kokochipsy + kôra. Udržujem ho stále mokrý, ale rastlina vo vode nestojí.
Po odkvete ho budem presadiť a chcem do substrátu primiešať aj lávu.
Vyrástla nová ružica, ktorá vzápätí vykvitla, teraz vyháňa ružice dve.
Samozrejme, že je vo väčšom kvetináči, ale substrát má stále rovnaké zloženie kokochipsy + kôra. Udržujem ho stále mokrý, ale rastlina vo vode nestojí.
Po odkvete ho budem presadiť a chcem do substrátu primiešať aj lávu.
Také blahopřeji, krásný květ 
Minulý rok kvitlo v marci, tento rok v auguste. Teplejšie podmienky a dostatok svetla pravdepodobne prispeli k tomu, že kvet je oveľa väčší ako pred rokom. Veľmi milé prekvapenie. Je to nádherný kvet, stále ho chodím očumovať.Vyháňa ďalšie dve ružice, nenáročná a majestátna rastlina.
Moc se mi líbí, gratuluju
hezký květ...blahopřeji
Je moc pěkný 
Je nádherné