Bulbophyllum lobii
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bulbophyllum lobii
knoty jsem někde viděla, že prodávají na metry, mrknou, jestli to ještě najdu
Tohle je naprd...
Prostě je každý den pořádně zalej,uvidíš okamžitě,jak se jim to líbí...i listy, i zespodu...VODU...
Založíme klub bulbofilů,jste pro...

p.Ježek tvrdí,že je to nudný rod.U mne ovšem za 1....
Prostě je každý den pořádně zalej,uvidíš okamžitě,jak se jim to líbí...i listy, i zespodu...VODU...
Založíme klub bulbofilů,jste pro...
p.Ježek tvrdí,že je to nudný rod.U mne ovšem za 1....
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Ty knoty na metráž mívají v provaznictvích
Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar
. Kůra mi vydrží vlhká mnohem dýl. Neřikám ve skleníčku s vysokou stálou vlhkostí, ale na parapetu a ve vitríně s proudícím vzduchem je to prostě tak. Všechno, co chce víc vlhka přendavám z rašeliníku do kůry, protože mě nebaví rašeliník máčet každej den. Takže z mých zkušeností je košík s rašeliníkem a velký máčení úplně ok a přemokřený to podle mě bejt nemůže. Takže já (s ohledem na svoje zkušenosti s vysycháním substrátů) s Marťanem souhlasím. To je podobný jako s rašelinou, někde jsem slyšela, že se dává k pokojovkám, protože drží vlhkost. Mě jakejkoliv substrát s vyšším podílem rašeliny beznadějně uschne a už se nikdy nenacucá, zahradní hlína je prostě zahradní hlína.
Takovýhle pře podle mě nemají moc smysl, protože každej z nás má úplně jiný podmínky a každej musí sám zjistit, co u něj funguje.
Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar
Takovýhle pře podle mě nemají moc smysl, protože každej z nás má úplně jiný podmínky a každej musí sám zjistit, co u něj funguje.
a nechceš to prásknout hnedmarťan píše:A když budete hodní,prozradím Vám,za co vyměnil Bill ve svých substrátech-po létech úspěšného pěstování - kůru...
s bulbama bojuju, měla jsem je na kůře a teď je většina z nich v miskách s rašeliníkem a mechem. Jsou tam tak 3 měsíce, tak ještě hodnotit nemůžu, ale zatím se jim daří dobře.
Rašelina nesmí nikdy vyschnout, pak už je veliký problém ji vůbec navlhčit. V každém případě rašelinový substrát drží velmi dobře a dlouho vlhkost. Pokud je proschlý již zakoupený substrát, pak je problém. Co se táká Bulbophyl nejsou tak složitá ale chtějí svoje. Mně kvetou zcela běžně a nemám je v neustále mokrém substrátu ba naopak. Ale každý víme své a také podle toho pěstujeme.kajmii píše:Ty knoty na metráž mívají v provaznictvích![]()
Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar. Kůra mi vydrží vlhká mnohem dýl. Neřikám ve skleníčku s vysokou stálou vlhkostí, ale na parapetu a ve vitríně s proudícím vzduchem je to prostě tak. Všechno, co chce víc vlhka přendavám z rašeliníku do kůry, protože mě nebaví rašeliník máčet každej den. Takže z mých zkušeností je košík s rašeliníkem a velký máčení úplně ok a přemokřený to podle mě bejt nemůže. Takže já (s ohledem na svoje zkušenosti s vysycháním substrátů) s Marťanem souhlasím. To je podobný jako s rašelinou, někde jsem slyšela, že se dává k pokojovkám, protože drží vlhkost. Mě jakejkoliv substrát s vyšším podílem rašeliny beznadějně uschne a už se nikdy nenacucá, zahradní hlína je prostě zahradní hlína.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bejt Billem, tak tu kůru vyměním za mech, pěstuju bulba v mixu mech:mech v poměru cca 1:1. Ten poměr lze ale libovolně měnit v závislosti na podmínkáchmarťan píše:A když budete hodní,prozradím Vám,za co vyměnil Bill ve svých substrátech-po létech úspěšného pěstování - kůru...
Hezký den
Pavel
Pro zájemce o info-SZ
Naposledy upravil(a) marťan dne pát 16. lis 2012 18:59:31, celkem upraveno 1 x.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to chápumarťan píše:ty bejt Billem,tak tu knihu nekoupím...![]()
![]()
Hezký den
Pavel