Paphiopedilum tranlienianum
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paphiopedilum tranlienianum
Tak za tu kamufláž máš ode mne velmi významné plus... 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Je to i tak, když mě to popadne jdu fotit a nepřipravím se náležitě. Ve skleníku se fotí hůř okolo jsou kytky který ti strašně překážej. To ale není omluva za ten drát –uznávám.
u té stěny bylo zrovna dobrý světlo.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Honzo ozvi se prosím jak to s tebou vypadá?Honza.S píše:Takhle vypadá moje tranliemianum ze stejného zdroje.
Pracovní foto brášky Paph. tranliemianum od Haki, pořízeno taktéž minulý rok u O&M.
Je nasnadě, že se o uvedené pafíčko nejedná. Je velmi podobné bráškovi až na jednu věc - nemá puntíky na dorzálním sepalu. Mně se zdá, že to vypadá jako čisté Paph. coccineum nebo barbigerum var.coccineum jak kdo chce.
Předem děkuji našim odborníkům za případné postřehy.
Je nasnadě, že se o uvedené pafíčko nejedná. Je velmi podobné bráškovi až na jednu věc - nemá puntíky na dorzálním sepalu. Mně se zdá, že to vypadá jako čisté Paph. coccineum nebo barbigerum var.coccineum jak kdo chce.
Předem děkuji našim odborníkům za případné postřehy.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Mám v těch názvech trochu zmatek -asi Paphiopedilum barbigerum- synonymum je Paphiopedilum coccineum ,Paphiopedilum barbigerum var. coccineum a ještě další a další......ale je pěknej jen ne to co jsme chtěli.
Tvarově hodně podobné jak moje pafíčko jen barevně mě přijde to tvoje jiné.Máš sytější barvy.JO-dík za foto dohodneme se pak jak dál.
Tvarově hodně podobné jak moje pafíčko jen barevně mě přijde to tvoje jiné.Máš sytější barvy.JO-dík za foto dohodneme se pak jak dál.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že to je šouplé s P. gratrixianum.HAKI píše:ACH JO ......kdoví co z toho vyleze -teď jsem koukala že se stále mění .Dám pak konečnou fotku.Je od Orchids & more koupen v září 2011.Paphio píše:Vypadá to na nějakou směsku.
Myslíte jen to od Haki, nebo obě?
Myslím, s mými skromnými znalostmi, že ne. I kdyby květ jakž takž ( ale ani ten ne), tak neodpovídá velikost rostliny. Gratrixianum je středně velké, kdežto coccineum patří mezi nejmenší.marťan píše:...jestli to není přímo ono...![]()