Vanda
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vanda
Tak jsem dneska objevila v te V.Sainsai blue kulicku mezi listy-takze snad bude kvet.
mam takovou radost.Byla by to takova satisfakce za tu V.Patcharu.Doufam,ze bude mit aspon 5 kvetu a jsem zvedava,jak bude hodne svetla.Holka se pekne koupala v kyblicku s hnojivem i s kamaradkami.Pernesla jsem je ted domu,protoze je docela zimaJsou ve sklenenych vazach na stolku.Tak snad kulicka nezaschne a dopadne to.Bude to udalost roku.
Tak se zase musím podělit o radost, ještě pokvete bílá Vanda a dokonce má dva stvoly
to se mi ještě nestalo a vlastně mi pokvetou Vandy podruhý, tak jakýpak nestalo.
Zkrátka snad začínají a fakt to nejspíš je tím, že jsou v kůře. Protože nemám na to je stále máčet...
ta bude bílá
Taky můžu jen potvrdit, že jakmile jsem udělala co mi Míra řekl, tedy zasadit do substrátu, tak moje vandy přestaly umírat a začly žít
. A to dokonce až tak, že bílá kvete, bleděmodrá se chystá a červená má taky mezi listy pupíka, zatím úplně malinkýho, ale je tam
. Tmavomodrá a sanderiana zatím jen ženou listy a kořeny, ale i to je známka toho, že jim je dobře.

Míra píše:Nevím, pěstování jen tak bez půd mi připadá podivné. Je to asi jako držet člověka na infuzích a chtít po něm špičkové výkony.
Míro, do jakého substrátu vandy dáváš? Do samotné kůry?