Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
kvusta

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od kvusta »

Lagerstroemie - asi chce hodně teplo? V zimě doma, v létě letnit směrem na jih? Můžu poprosit o fotku celé rostliny?
Díky, Martina
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Zítra ji vyfotím celou, ale zatím je to takový asi 1,5 vysoký klacek. Mám ji ze semene, druhý rok, zkusila jsem ji zastřihnout, že vytvaruji korunku, ale vyrazil zas jen jeden klacek. Ale ustřihnu ji zas. Zkusím založit tu korunku a udělat z ní malý stromek. Ale jsem ráda, že vidím květy a vlastně vykvetla brzy, už druhým rokem. Mám ji na jižním balkoně, snažím se udržovat vlhkou a stojí na přímém slunci. V zimě byla v teplém až temperovaném prostředí, bydlím v paneláku, moc chladu tu nemám. Ale ani bych jí příliš chladu nedávala. Zkušeností tedy zatím jen pár, ale nezdá se mi problematická.
tommy

Příspěvek od tommy »

Zdenko, to je parádní kytka! Sbíral jsem kdysi semena na jihu Evropy v parcích, ale nic mi z toho nevyklíčilo. V Madridu byly keře ostře růžové. Díval jsem se do Haagera a tam se píše, že se to dá i řízkovat - na teplé množárně koření do dvou týdnů. Stejně jako Vy uvádí velkou teplotní toleranci v zimě, snadno přezimuje i v teple. Zálivka přes léto bohatá, klidně může v misce stát voda, přes zimu jen udržovat substrát nepřeschlý (píše Haager!). Hluboký zimní řez žádoucí pro rozvětvení i podporu kvetení na letorostech.
T.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tommy, díky, nějak tak to s ní i dělám. Až ji budu v předjaří stříhat, zkusím nadělat řízky, jestli zakoření. Dám kdyžtak vědět. Semena jsem kupovala na inzerát, přišlo mi takové trochu "smetí", ale vzešlo to. Zasela jsem do takového toho kolečka rašeliny, nemůžu si honem vzpomenout, jak se tomu říká :-D
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Pokusila jsem se ten klacek vyfotit. Doufám, že se mi povede dát tomu nějaký lepší tvar
Obrázek
evulka

Příspěvek od evulka »

Jéžiš to je dlouhán :shock: , ale kvítky krásné :P
Teta

Příspěvek od Teta »

No zase nezabírá moc místa do šířky... :) Je to nádhera!
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Teta píše:No zase nezabírá moc místa do šířky... :) Je to nádhera!

To je dobrý :-D
kvusta

Příspěvek od kvusta »

No, zatím je to klacek, ale skladný. A bude záplava květů. Letos jsem ji viděla na Madeiře, byla skvostná. Takže blahopřeju. :P
Martina
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Dvě krásky.
Přílohy
orchideje 23467.jpg
orchideje 23463.jpg
orchideje 23464.jpg
Odpovědět