Kvetlo to? Víte co to je?samamalo píše:Foto, když tak o víkendu, za tmy se to fotit nedá.
Normálně vyvinutá pahlíza, změkla a ohnula se do jakéhosi oblouku. Je pravdou, že žádné listí neopadalo, nic nežloutlo a bylo to a je plně olistěné. Asi byla kravina to nezalévat pravidelně.
Asi universální návod neexistuje a jak už to tady zaznělo, naučte se kytky pozorovat. Když přišly loni na podzim a přepravce si je nechal se skladu při mínus teplotách, v balíku dohořívaly vyhřívací balíčky a při dodání měly nějakých 12-14oC tak nyní nechtějí přejít do klidu. Nevím, jak to dělají ostatní, ale čekal jsem s podzimem žloutnutí listí a ono nic.
Catasetinae
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: Catasetinae
samamalo: Souhlasím. Pozorování kytek je součástí pěstování. Nevím ale jestli Vám to pomůže vždy- mě tedy ne
. Listy mi Cataseta shazují až když jsou pahlízy hodně scvrklé. Nikdy se ale neohýbají. Když jste zalil tak se rostlina napila, ale pokud takto budete pokračovat tak stále poroste a odpočívat nebude nikdy. Do jaké míry taková kytka pokvete je otázka.
Pro Milu
ano kvetlo to Cycnodes Wine Delight AM/AOS je tam i foto
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
To by si lehat nemělo. No nevím, čím to.samamalo píše:Pro Milu
Asi by to mělo patřit do správného chlívku, ale když jsme tu debatu započali tady, tak ji zde dokončíme.
Když dokvetl spodní stvol a začal horní, tak už jsem nezaléval a to mělo za následek, že pahlíza změkla a ohnula se až ke košíku.
Po namočení se to začalo vše dostávat do normálu, ale přece jen zůstala troch našikmo viz foto
No a taky jsem zjistil, že už zase něco tlačí.
Asi u těch kříženců to tak není, že mají ostré vymezení růstu a klidu.
Když dokvetl spodní stvol a začal horní, tak už jsem nezaléval a to mělo za následek, že pahlíza změkla a ohnula se až ke košíku.
Po namočení se to začalo vše dostávat do normálu, ale přece jen zůstala troch našikmo viz foto
No a taky jsem zjistil, že už zase něco tlačí.
Asi u těch kříženců to tak není, že mají ostré vymezení růstu a klidu.
Možná už nový výhon. Dost se mi jich už probouzí. Uvidíme 
Jo, jo, již Vám začíná rašit. Pahlízy jsou ok, akorát celá kytka je nahnutá -což ale nijak nevadí. Mělo se sušit někdy v listopadu aby kytka usnula
. Ono to ale nijak nevadí, když Vám roste. Problém vidím spíše v tom, že když začalo rašit takhle brzy tak dokončí pahlízu někdy v létě a pak nasadí další výhon, který ale do zimy nedoroste. Když ale pak začnete více sušit tak se růst zarazí a kytka opadá. Myslím, že není rozdílu jestli je to kříženec nebo botanika, ale nevím. Nyní mi třeba doopadává C. denticulatum a tak přikládám snímek jak má scvrklé pahlízy. Až v takové fázi svraštění začínají listy opadávat. Vy máte rostlinu napitou jako ve vegetaci.
Největším přeborníkem na "kartáčové kořeny" mezi Catasety u mne je toto C. expansum. Zatím ještě nekvetlo( mám ho pouze rok) ale zato bohatě prokořenilo.
Moc pěkné. A navíc supr fotky. U catasetinae je vždycky důležitá vůně - dá se k něčemu připodobnit?
Třeba u cyc.warscewiczii jsem si na ni postupně zvykala - první rok mi smrděl a letos (3.kvetení) už mi moc voní.
Třeba u cyc.warscewiczii jsem si na ni postupně zvykala - první rok mi smrděl a letos (3.kvetení) už mi moc voní.