cosi s listama
Re: cosi s listama
Tak tedy asi půjde... 
Prosím o radu, co s lycaste, které se jakoby trhají mladé listy, které vyrůstají ze středu jako poslední. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuji.
Zřejmě sucho nebo malá vzdušná vlhkost.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak. Každopádně fyziologický nedostatek.
Problém nejen rodu Lycaste. Hlavně rostlin, co se rozhodnou aktivně růst v této době.
Je málo světla, tak se hnát zálivkou nemohou. Listy se pak různě deformují, trhají. Rostlina je celkově slabší, nezvládne dorůst plné síly.
Samotné deformace jsou spíš estetický problém.
Problém nejen rodu Lycaste. Hlavně rostlin, co se rozhodnou aktivně růst v této době.
Je málo světla, tak se hnát zálivkou nemohou. Listy se pak různě deformují, trhají. Rostlina je celkově slabší, nezvládne dorůst plné síly.
Samotné deformace jsou spíš estetický problém.
Děkuji za odpověď, zkusím rosit a méně zalévat (i když moc nezalévám, jen jednou za asi 10 dní).
hozovka píše:Děkuji za odpověď, zkusím rosit a méně zalévat (i když moc nezalévám, jen jednou za asi 10 dní).
Já bych přes zimu nerosil. To jsme zase u problému fleky na listech. Asi bych trochu více zaléval a snížil teplotu, hlavně v noci.
Prosím, poraďte co to je. Našla jsem dneska takovýto list na starém dendrophalu. Mám obavu, aby se to nerozneslo na ostatní kytky. Jsou to puklice? Nebo nějaká viróza? To je list z obou stran 
nejspíš bakterióza