cosi s listama

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
hozovka

Re: cosi s listama

Příspěvek od hozovka »

Tak přesně tohle mi dělala dendrobia, když jsem je méně zalévala. Chce to pravidelnou a častější zálivku, zvláště teď v těch vedrech. Jakmile jsem zvýšila zálivku, přestaly se krabatit a pěkně rostou
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Tak a teď sem také přispěji. Tyto rostliny dělám od roku 1980 ale toto se mi stalo poprvé. Nejdříve jsem myslel na chlorozu z nedostatku hořčíku, vápníku či jiného stopového prvku, čímž by se blokovalo využívání dusíku ale nakonec jsem to zavrhl, protože používám hnojiva plná, která mají i stopové prvky a nejen kravinec, takže veškeré stopové prvky mají ale u jedné rostliny prostě mají nové výhony tuto anomálii a opravdu jen u jedné jediné, což je podivné.
Přílohy
orchideje 2131.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Je to zvláštní. Nemůže to být světlem?
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Zdenka píše:Je to zvláštní. Nemůže to být světlem?

Také mne to napadlo. Zvláštní je, že je žlutý jenom střed listu. Míro, ta rostlina je pod otevřeným oknem. Nemohlo na poškozená místa svítit přímé slunce škvírou při větrání?
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Radku, právě, že není pod ale nad tím oknem a je cca 70cm od skla a zvenku je stínění. Je to celý foch rostlina jedna vedle druhé a ostatní prostě vůbec nic. Je to záhada. Jinak od toho okna je cca 1,5metru.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Míra píše:Radku, právě, že není pod ale nad tím oknem a je cca 70cm od skla a zvenku je stínění. Je to celý foch rostlina jedna vedle druhé a ostatní prostě vůbec nic. Je to záhada. Jinak od toho okna je cca 1,5metru.

Tak jinak mě nic nenapadá :(
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

No tak to jsme dva.
evulka

Příspěvek od evulka »

Prosím o radu, je to nějaký hybrid , ale líbí se mi její květy Obrázek, po odkvětu jsem nepěkné listy odstranila, ale rostou nové a jsou takové strakaté (jako chloroza , ale to asi není..), nechtěla bych o ní přijít, nevíte někdo co by to mohlo být? :? Obrázek- aktuální stav rostliny.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tohle opravdu nevypadá na chlorozu z nedostatku železa. Nemá nějaké sviluše? Zkusila bych napřed postříkat proti škůdcům. Ale kytku bych dala určitě stranou, nejsem si jistá, docela to vypadá jako viroza.
evulka

Příspěvek od evulka »

Pořád to prohlížím , žádné škůdce nevidím , obávám se také virozy... :cry:
Odpovědět