Onc. cebolleta musím nastudovat. To nemám
Ještě k tvému dotazu - Onc.harrisonianum má květy v průměru 1,5 cm - šla jsem je poctivě změřit. dle literatury jich na stvolu může být až 40 kousků.
radzak píše:Přidám taky jednu z drobnějších orchidejí - Leptotes bicolor. Rostlina vytváří převisle rostoucí výhony a květy jsou otočené o 180 stupňů. Vypadá velmi zdobně a všechny druhy tohoto malého rodu jsou vhodné k umístění do vitrín.
dejv píše:A věděli jste tohle?:
cituji:" Leptotes bicolor- In Brazil extracts from this plant's fruit capsules have been used to flavor milk, ice cream and sherbert exactly as we use vanilla"
Zajímavé,ne?
David
dejv píše:radzak píše:Přidám taky jednu z drobnějších orchidejí - Leptotes bicolor. Rostlina vytváří převisle rostoucí výhony a květy jsou otočené o 180 stupňů. Vypadá velmi zdobně a všechny druhy tohoto malého rodu jsou vhodné k umístění do vitrín.
Radku, pekny!
Taky ji mam, ale tvoří relativně hodně pahlíz s malou produktivitou květů (dosud tak 2 dvěty, letos a minulý rok nic..).. Proto jsem jednu nechal v malém květináči a oddělek s asi 6 pahlízama navázal na korek s trochou rašeliníku. Mám ji na okně, relativně dost vysychá, teploty "katlejovité".
nemáš nějaký tip- třeba více zalévat a máčet- koukám, že je kompletně obalená mechem-tzn. hodně ve vlhku?
Dík, David