cymbidium

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
Odpovědět
pavla

Re: cymbidium

Příspěvek od pavla »

Určitě to zvládne. Když jsem měla první cymbo dodržovala jsem víceméně přesný rytmus, jak píše Pavel - do srpna polostín, od srpna sluníčko, hnojivo na květ, postupné omezování zálivky (dle počasí) a cymbo květlo jak hodinky každé jaro. Až jsem pořídila víc rostlin, tak některé fungují jinak a momentálně jsem zase vlastně na začátku a zkouším, co na které platí. Člověk se učí pořád ;)
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

pavla píše:Určitě to zvládne. Když jsem měla první cymbo dodržovala jsem víceméně přesný rytmus, jak píše Pavel - do srpna polostín, od srpna sluníčko, hnojivo na květ, postupné omezování zálivky (dle počasí) a cymbo květlo jak hodinky každé jaro. Až jsem pořídila víc rostlin, tak některé fungují jinak a momentálně jsem zase vlastně na začátku a zkouším, co na které platí. Člověk se učí pořád ;)

Všechna Cymba potřebují to samé, jen je potřeba srovnat jejich růst tak, aby rostla všechna stejně a tudíž aby pahlízy byly v určitou dobu dorostlé u všech. Lze to dosáhnout buď přichlazením těch dorostlých nebo více teploty k vyvolání růstu koncem ledna.
pavla

Příspěvek od pavla »

Já vím, už jste to tu psal. Jenže nebudu část cymbidií, které se rozhodnou růst přibržďovat a část přiteplovat, nemám na to podmínky. Mám je všechny na stejném místě, celý rok.
Možná to časem nějak vychytám, zatím nemám ovšem tušení jak. Stejné místo, stejná teplota, stejná zálivka. Přesto si každé dělá co chce :?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Ony jsou také druhy s rozdílnou dobou kvetení, takže podle toho, které je v tom zakříženo, tak podle toho kvete.
pavla

Příspěvek od pavla »

První nedočkavec už kvete, další dvě mají nasazeno. Pak se uvidí :)
pavla

Příspěvek od pavla »

Tak jsem přidala i fotku. Zdá se mi, že teď v létě je ten květ malinko víc hnědý a žlutý, v zimě mi přišel zelenější, ale možná se mi to jen zdá :D
Dnes jsem ty moje potvory stěhovala na slunko. Ale jen ty, co ještě nemají na květ. Některé teprve nasazují nové výhonky - asi si myslí, že konečně došlo jaro :lol: Tak uvidíme.
Přílohy
12.9. 003.jpg
Silvia

Příspěvek od Silvia »

Tento rok sa Cymbídia naozaj snažia, bez letnenia majú takmer všetky nasadené na kvet a každé ma po viac ako dvoch kvetných stvoloch. Pridávam začínajúcich snaživcov. Ružové je minicymbidium.
Přílohy
DSC08595.jpg
DSC08596.jpg
DSC08599.jpg
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Nádhera.
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »