Krásné, já jsem moje první utrápila, dala jsem mu vodu kdy má odpočívat....zaruba píše:Poslední fáze kvetení Catasetum laminatum.
Catasetinae
Re: Catasetinae
Já Cataseta také občas zaliji i v období klidu. Nějak jim to ale v mých podmínkách nevadí. Naprostým suchem chci ale donutit kvést Laelia speciosa, Dendrobium senile, Cyrtopodim punctatum. Ty mi sice rostou, ale kvést se jim nechce.Věra píše:Krásné, já jsem moje první utrápila, dala jsem mu vodu kdy má odpočívat....zaruba píše:Poslední fáze kvetení Catasetum laminatum.![]()
![]()
![]()
![]()
Tak ty kořeny nemaj' chybu! 
Catasetum integerrimum z lokality El Cielo právě vyslalo další kosmonautíky. Od toho z Yucatanu je trochu odlišné.
A to yukatánské má i květ otočený jinam. Ale jsou to zajímavé kytky.
Tam kosmonaut přistává
Kdyby to nebyly importy tak bych je asi dal pryč. Takhle pro mne ale mají i jinou hodnotu než jenom atraktivní květ tak je budu pěstovat a časem i dělit pro případné zájemce. Nemyslím ale že by jich bylo mnoho. Většina lidí není do té botaniky tak ujetá 
Kartáčové kořeny docela účinně vylepšují vodní bilanci u některých druhů ze zvláště suchých oblastí. Dnes jsem rosil a na kořenech ulpívá spousta kapiček.
Letos v Drážďanech koupená clowesia Rebecca Northen vyrobila krásnou buclatou pahlízu, jen se jí nechce vyšoupnout stvol.
Buď je ještě mladá nebo je něco špatně. Denně ji oblejzám a hledám.
Buď je ještě mladá nebo je něco špatně. Denně ji oblejzám a hledám.
Roste hezky tak snad někdy něco vytlačí. Nechce to ztrácet naději 
Catasetum schunkei z jarních Drážďan od Peruflory se opět připravuje ke kvetení. Řekl bych že je ještě zblblé změnou z jižní polokoule na severní a tak pro jistotu pokvete dvakrát a také razí nový výhon do zimního období. Květů ale jak rostlina zesílila bude více než z jara. Doufám, že v dalších letech se již nějak vzpamatuje i když kvetení 2x ročně by mi nevadilo