Coelogyne cristata
Re: Coelogyne cristata
Tak takhle se mi odvděčila .....Věra
krásná podívaná
krásná..a doufám,že voní...
Krásná!
Zkoušel jsem letos mrazuvzdornost C. cristata. Venku na sucho vydržel vzorek -2°C a nic se nedělo. Za týden ale přišlo -8°C a rostlina kompletně zmrzla a to i scvrklá starší pahlíza. Myslím, že dlouhé letnění až k nulovým teplotám dělá této orchideji dobře, pokud na ni ale neprší. Pokusy s mrazuvzdorností bych ale nikomu nedoporučoval, pokud nechcete o rostlinu přijít. Píši to pro poučení ostatních, kteří by chtěli v této oblasti experimentovat.
zaruba píše:Zkoušel jsem letos mrazuvzdornost C. cristata. Venku na sucho vydržel vzorek -2°C a nic se nedělo. Za týden ale přišlo -8°C a rostlina kompletně zmrzla a to i scvrklá starší pahlíza. Myslím, že dlouhé letnění až k nulovým teplotám dělá této orchideji dobře, pokud na ni ale neprší. Pokusy s mrazuvzdorností bych ale nikomu nedoporučoval, pokud nechcete o rostlinu přijít. Píši to pro poučení ostatních, kteří by chtěli v této oblasti experimentovat.
Moc děkujeme, musí se teploty prostě hlídat. U té nuly bych to unesla pokud jsou rostliny suché, co je mokré samozřejmě zmrzne. je to jako u pelargonií ty snesou taky mráz -2st,ale pokud jsou suché....Věra
Potýrané Coelogyne se přeci jen rozhodlo vykvést. Škoda listů, ach, ach.
lipo píše:
Potýrané Coelogyne se přeci jen rozhodlo vykvést. Škoda listů, ach, ach.
Ta to rozjede držím palce
-
Pavel Kolodin
Moje cristata bohužel umrzla.
Je nádherná!