Stanhopea

Gongora, Lycaste, Maxillaria, Paphinia, Stanhopea ...
Odpovědět
Zdenka

Re: Stanhopea

Příspěvek od Zdenka »

Lenko, je krásná, gratuluju. Prosím tě, ty máš pod tím košíkem připevněnou misku, aby to nekapalo? Mne pořád odrazuje to, že ta kytka musí mít volné dno a boky kvůli stvolům, proto se do bytu nehodí.
pafka

Příspěvek od pafka »

To je krasavice, taky se mi opět chystá už asi celkem 10. kvetení Stanhopea pulla,pořád je ve vitríně, ale asi si ještě nejmíň 5 dní počkám než rozkvete.
Přílohy
005.JPG
006.JPG
zahradnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnik »

Dobrý večer. Když už jsme v tomhle vláknu, jak moc chlazení potřebují Stanhopeje v zimě ? Myslíte že v prostoru den/noc 23-25/17-15°C pokvetou ?
Teta

Příspěvek od Teta »

pafka píše:To je krasavice, taky se mi opět chystá už asi celkem 10. kvetení Stanhopea pulla,pořád je ve vitríně, ale asi si ještě nejmíň 5 dní počkám než rozkvete.

Tak to je paráda s tím mechem....na mechy jsem ujetá... :lol:
apolenka

Příspěvek od apolenka »

Zdenka píše:Lenko, je krásná, gratuluju. Prosím tě, ty máš pod tím košíkem připevněnou misku, aby to nekapalo? Mne pořád odrazuje to, že ta kytka musí mít volné dno a boky kvůli stvolům, proto se do bytu nehodí.

Ano Zdeni, jsem ti to vyfotila :D
Obrázek
Obrázek
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

to pafka-krásně naaranžovaná,tohle můžu... :!: 8-)
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

zahradnik píše:Dobrý večer. Když už jsme v tomhle vláknu, jak moc chlazení potřebují Stanhopeje v zimě ? Myslíte že v prostoru den/noc 23-25/17-15°C pokvetou ?

Jak která.
apolenka

Příspěvek od apolenka »

Pafka - no to je krása 8-)
Zahradník - k tomu se vůbec neodvažuju vyjádřit, sama netuším jestli jim vloni vyhovovalo větší teplo nebo letos větší zima, snad napíše někdo zkušený, co těmhle potvůrkám vyhovuje. Já sama za sebe je příští rok dám zase do chlaďáku na zimu, přijde mi že se tam cítí líp. Takže noc/den 8°C/15°C. Léto neřeším vůbec.
zahradnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnik »

Díky za odpovědi. Jak jsem se tak klikal internetem, tak jsem našel odpověďi neodpovědi, jak z pohádky pana Wericha.. Na jedný stránce tvrdí chlad a sucho, na druhý teplo a normální zálivka a to u stejných druhů. Holt udělám výběr, koupím... a možná uvidím ;) Mimochodem Pafko a co takhle foto celýho zařízení ?
pafka

Příspěvek od pafka »

Děkuji za pochvaly, foto celé vitríny jsem někam tady dávala, ale nafotím klidně znovu, ale až zítra, ono to není sranda to nafotit, docela to trvá, tak zítra, dám fotky do sekce vitrína , jo.
Odpovědět