Mila.J píše:Radzak, možná jsem se sekl. Bylo to jen jedno měření. Lignohumát byla poslední přidaná látka. Později udělám ještě jiná měření.
Já ta první taky nevím přesně. Žádné záznamy o tom nevedu.
Mila.J píše:Radzak, možná jsem se sekl. Bylo to jen jedno měření. Lignohumát byla poslední přidaná látka. Později udělám ještě jiná měření.
Gabča píše:Pořád se tu píše o kravském hnoji... Používáte někdo koňský?
HAKI píše:Koňský hnůj vytváří teplo- pálí. Ke hnojení,zálivce na orchideje se nehodí. Ale přidává se do substrátu Cymbídií? Granulovaný kravský hnůj mám dojem že má nějaký jiný poměr NPK než je v době růstu vhodný .Už si to moc nepamatuju.Příroda je příroda-jsem pro ten pravý nefalšovaný a smradlavý
olaw-mě ani moc nesmrděl -fakt.
olaw píše:Bohužel u nás se nejspíš shodli, že chov skotu není lukrativní, a tak se přeorientovali na řepku olejnou. Tím pádem mi nezbývá než právě onen granulovaný. Jestli to má jiné koncentrace dusíku fosforu a draslíku (NPK) netuším, nemám tu chem. laboratoř.![]()
![]()
Jedno vím jistě, rajčata a okrasné rostliny se na zahradě doslova zbláznily a k orchidejím přidávám tak maximálně jednu až tři granulky. Jediná nevýhoda u nich je, že se brzy obalí nějakou plísní. Drží se to ale akorát na té rozmočené granuly....